Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Paprikové klobásy podle Smolíčka (bez uzení)

Hodnocení receptu je 5,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JiriSmolka2322 JiriSmolka2322

Náročný

Doba přípravy 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min Není se čeho bát. Kdo vyzkouší, uvidí že na tom nic není.

30 min (30 min tepelná úprava, Není se čeho bát. Kdo vyzkouší, uvidí že na tom nic není. )

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie17 883 kJ /
4 274 kcal
Bílkoviny216,04 g
Tuky342,48 g
Vláknina17,64 g
Cholesterol 920 mg
Sodík 7,30 g
Sůl17,60 g
Sacharidy74,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Podchlazené maso nakrájíme na kostičky (aby se vešly do mlýnku).
Plec nameleme šajbou č.8 a sádlo šajbou č.3. (Každý to může umlít jak chce. Záleží na každém, jakou kdo má rád mozaiku). Krok 2: Nyní namícháme koření.
Všechno koření, i strouhanku, smícháme dohromady a pak najednou vysypeme do namletého masa. Všechno pak zalijeme vodou a pořádně zamícháme. POZOR! Maso by mělo být pořád podchlazené. Krok 3: Teď přijde na řadu plnění masové směsi do střev.
Vepřová střeva důkladně propláchneme a necháme je ve studené vodě alespoň 30 minut odležet.
Střevo navlečeme na nástavec na plnění klobás. Už zbývá jen dostat masovou směs do střev. Já plním přes mlýnek. Krok 4: Na YouTube je spoustu videí, jak špejlovat a opravdu na tom nic není.
Klobásky jsou výborné pečené, vařené, smažené a určitě budou výborné i na grilu (kdyby někdo zkoušel gril, tak budu rád za komentář).

Zveřejněno 19. 2. 2022

Poznámka autora JiriSmolka2322

Do masové směsi můžeme přidat kousky chilli, ale i třeba sýru.

Množství koření je pouze podle mé chuti!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Paprikové klobásy podle Smolíčka (bez uzení)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/g1oG

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Paprikové klobásy podle Smolíčka (bez uzení)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/g1oG

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
plec vepřová, sádlo vepřové hřbetní, koření oregáno, majoránka, paprika sušená sladká, česnek, kmín celý, pepř mletý, pepř čtyř barev, sůl, voda, strouhanka, střeva vepřová

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu