Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Maďarský perkelt s tarhoňou

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

iveta.kroul iveta.kroul

Snadný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 100 min

120 min (20 min příprava + 100 min tepelná úprava)

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 617 kJ /
1 342 kcal
Bílkoviny126,45 g
Tuky30,41 g
Vláknina12,61 g
Cholesterol 584 mg
Sodík 379 mg
Sůl0,71 g
Sacharidy136,77 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Oloupeme cibuli a nakrájíme ji na hrubo. Orestujeme na sádle do zlatova. Přidáme maso a restujeme, připečená vrstva na dně hrnce nevadí. Krok 2: Osolíme a opepříme, přidáme mletou papriku a krátce zarestujeme. Přidáme nakrájenou kapii na proužky. Přidáme mletý kmín a zalijeme zeleninovým vývarem. Krok 3: Necháme zvolna vařit zhruba 1,5 hodiny nebo dokud se maso nebude rozpadat. Krok 4: Přidáme prolisovaný česnek a bramborové vločky na zahuštění dle požadované konzistence. Dochutíme solí a pepřem, případně i cukrem. Krok 5: Tarhoňa: Hrubou mouku s vejcem vypracujeme na tuhé těsto. Těsto nastrouháme na hrubém struhadle a zhruba 1-2 minuty vaříme ve vroucí osolené vodě. Po slití rozložíme na tác a pokapeme olejem.

Tarhoňa a její příprava

Zveřejněno 21. 2. 2022

Poznámka autorky iveta.kroul

Můj recept tak, jak nám paprikový guláš, nebo chcete-li perkelt chutná :) Není to originál maďarský, ale náš.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Maďarský perkelt s tarhoňou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/k9vE

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Maďarský perkelt s tarhoňou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/k9vE

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Já to smíchám jako rizoto a příloha - kys.okurek ... :-)

Ja tarhoňu vždy nasuším do zásoby, pred varením opražím na oleji (masti), niekedy aj s cibuľou, až potom zalejem vriacou vodou a udusím. Naozaj veľký rozdiel v chuti.

Tarhoňa sa trocha rozvarila. Skúste ju opražiť na masti, zaliať horúcou vodou a udusiť, podobne ako ryžu. Rozdiel nebe a dudy

:-)<3<3 dala bych si, vypadá lákavě a určitě je moc dobrý :-)

Suroviny:
plec vepřová, kapie červená, cibule, vývar zeleninový, česnek, sádlo, vločky, kmín mletý, paprika sušená sladká, sůl, pepř, mouka hrubá, vejce

Přidat fotografie receptu