Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Špenátový salát se sójou

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 15 min +vaření sóji

15 min (15 min příprava, +vaření sóji)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 699 kJ /
1 840 kcal
Bílkoviny107,28 g
Tuky106,08 g
Vláknina63,72 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 91 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy81,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Špenát dáme do misky, pridáme na malé kocky nakrájanú papriku a paradajky. Krok 2: Vmiešame nadrobno nakrájanú cibuľu a sóju. Premiešame. Krok 3: Olej, víno, ocot, med, kôpor a soľ premiešame a zalejeme šalát. Krok 4: Porcie a tanieri bohato posypeme čerstvo nahrubo zomletým korením 4 farieb. Krok 5: Výbornou prílohou sú cesnakové hrianky.

Jak snadno upéct topinky. Jde to i bez tuku

Zveřejněno 27. 2. 2022

Poznámka autorky tejaja

Varenie sóje: sóju namočíme na 24 hodín do vody. Potom ju aj s vodou varíme, v tlakovom hrnci 40 minút od začiatku varu (syčania ventilu). Viac nevaríme, sója nie je ako iné strukoviny, nerozvarí sa, ale opäť stvrdne.

Pozor, zo začiatku varu sója dosť pení, penu necháme, nezberáme, sú to vyzrážané bielkoviny, pena sa vstrebe.

Sója sa dá výborne mraziť, uvarím jej vždy viac naraz a zmrazím. Potom mám k dispozícii a nemusím zakaždým variť.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špenátový salát se sójou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7NRr

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špenátový salát se sójou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7NRr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

Výborný doplněk ke grilovanému masu všeho druhu, doplnil jsem při servírování blanšírovanými hráškovými lusky.

Suroviny:
špenát, soja, rajče, paprika čerstvá červená, cibule červená, olej olivový, víno bílé suché, ocet vinný červený, med, kopr, sůl, koření čtyři pepře

Přidat fotografie receptu