Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krkovice v domácím leču s bramboráčky

Večeře nebo oběd, který dokonale zasytí, To je vepřová krkovice okořeněná čubricou, pečená v troubě se zeleninovým lečem. Domácí bramboráčky vonící majoránkou a česnekem jsou doslova ideální přílohou.

Hodnocení receptu je 5,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Náročný

Doba přípravy 100 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 90 min

100 min (10 min příprava + 90 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 465 kJ /
1 067 kcal
Bílkoviny42,62 g
Tuky19,32 g
Vláknina33,14 g
Cholesterol 523 mg
Sodík 2,17 g
Sůl5,23 g
Sacharidy167,47 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme na měsíčky. Maso očistíme, osolíme a okořeníme z obou stran. Troubu zapneme na 170 °C (horní a spodní ohřev). Krok 2: Lehce maso pěstí naklepeme, aby koření neopadalo a zprudka opečeme na sádle v rozehřáté pánvi. Vyndáme stranou do pekáčku nebo zapékací mísy. V pánvi ve výpeku orestujeme cibuli. Krok 3: Cibuli přendáme i s výpekem na maso a zalijeme lečem. Přidáme kečup nebo protlak se špetkou cukru, podlijeme trochu vývaru nebo vodou a dáme zakryté poklicí do trouby. Krok 4: Pečeme pomalu cca 90 minut do úplného změknutí masa, dle potřeby podlijeme, ale většinou to není nutné, potřebujeme mít měkké maso v husté zelenině. Krok 5: Před koncem pečení připravíme směs na bramboráčky. Brambory očistíme, nastrouháme na jemném struhadle a vymačkáme z nich vodu. Krok 6: Dáme do mísy, zalijeme mlékem, promícháme, přidáme prolisovaný česnek, sůl, pepř, majoránku, vejce a dle potřeby zahustíme moukou. Krok 7: Hotové měkké maso necháme zakryté ve vypnuté troubě a bramboráčky osmažíme z obou stran ve větší vrstvě sádla. Smažené odkládáme na papírové utěrky odsát přebytečný tuk. Krok 8: Podáváme 2 kousky krkovičky na porci, přelijeme směsí leča a obložíme bramboráčky.

TIP: Rozdělení a použití vepřového masa

Zveřejněno 27. 2. 2022

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krkovice v domácím leču s bramboráčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8PVL

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krkovice v domácím leču s bramboráčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8PVL

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Merylas: :-) Moc děkuji za milý komentář a přeji krásné zakončení dne :-K

Zeleninové lečo si taktéž dělávám domácí. ;-) Jinak moc pěkný recept na pokrm, který chutná hodně lidem, včetně mě. :-):-K

RubyRom: :-)moc děkuji a přeji hezký večer :-K

Moc dobré jídlo:-K

Suroviny:
krkovice vepřová, sůl, pepř mletý, koření čubrica, sádlo, cibule, lečo, kečup sladký, vývar masový, brambory, česnek, mouka hladká, vejce, mléko, sůl, pepř mletý, majoránka sušená

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu