Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí na pomeranči s perníkem

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

RubyRom RubyRom

Náročný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 50 min

80 min (30 min příprava + 50 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 793 kJ /
2 102 kcal
Bílkoviny123,06 g
Tuky115,45 g
Vláknina13,65 g
Cholesterol 225 mg
Sodík 769 mg
Sůl1,70 g
Sacharidy120,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nebudeme naklepávat, ale jen osolíme a opepříme. Vložíme na rozehřátý olej a po obou stranách zatáhneme, pak vyjmeme. Krok 2: Do tuku vsypeme nakrájenou zeleninu, orestujeme, přidáme snítky tymiánu a rozmarýnu, bobkový list, cukr, šťávu z pomeranče, protlak, vývar a víno. Krok 3: Vrátíme maso a pod pokličkou dusíme doměkka. Krok 4: Hotové maso vyjmeme, do omáčky dáme nakrájený perník a lžíci pomerančové marmelády. Rozmixujeme tyčovým mixérem. Krok 5: Podáváme s rýží, knedlíkem nebo noky.

TIP: Jak vařit nebo dusit rýži. Správný postup záleží na tom, jaký druh máte ve spíži

Zveřejněno 27. 2. 2022

Poznámka autorky RubyRom

Inspirace z pořadu Kluci v akci

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí na pomeranči s perníkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/g103

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí na pomeranči s perníkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/g103

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

U nás ho řezníci mívají a je to skvělé maso. Tento recept mě v pořadu zaujal a tak jsem ho musela vyzkoušet. Moc jsme si pochutnali. :-K

:-) pěkný recept, také jsem se na kluky dívala :-K jen u nás se krk nedá koupit

Suroviny:
krk hovězí, sůl, pepř, olej, zelenina kořenová, bobkový list, tymián, rozmarýn, cukr, protlak, pomeranče, vývar masový, víno červené, marmeláda pomerančová, perník

Přidat fotografie receptu