Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zadělávaný lehce pikantní květák

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 25 min

35 min (10 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie537 kJ /
128 kcal
Bílkoviny1,72 g
Tuky8,50 g
Vláknina1,75 g
Cholesterol 26 mg
Sodík 40 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy10,38 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Očištěnou mrkev a květák nastrouháme na hrubém struhadle, šalotku nakrájíme nadrobno. Rozpustíme máslo a šalotku necháme zesklovatět. Přidáme zeleninu (dala jsem i drobně nakrájené listí z květáku) a dvě minuty restujeme. Krok 2: Zasypeme moukou a po orestování zalijeme větší části mléka. Přidáme koření, sůl a přivedeme k varu. Promícháváme a vaříme do změknutí, cca 10-15 minut. Krok 3: Nakonec zbytkem mléka upravíme hustotu, zjemníme smetanou a dochutíme. Pepřem nešetříme, musí být v omáčce opravdu cítit, dá jí tu správnou chuť. Podáváme s bramborami a vejci.

Zveřejněno 1. 3. 2022

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zadělávaný lehce pikantní květák

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wM1M

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zadělávaný lehce pikantní květák

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wM1M

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
květák, mrkev, cibule šalotka, máslo, mouka hladká, mléko, koření nové koření, sůl, ořech muškátový, pepř mletý, smetana

Přidat fotografie receptu