Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bezlepkový světlý chléb z domácí pekárny

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

PetraKaminska PetraKaminska

Snadný

Doba přípravy 190 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 180 min

190 min (10 min příprava + 180 min tepelná úprava)

Suroviny pro 7 porcí

7porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 718 kJ /
2 323 kcal
Bílkoviny59,10 g
Tuky50,85 g
Vláknina20,35 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6,42 g
Sůl16,00 g
Sacharidy397,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Aby se chléb při pečení nepropadl, je důležité dodržet následující postup. Do pečicí nádoby nejprve nalijeme vodu a přidáme olej. Poté přisypeme veškeré sypké suroviny, vyjma sušeného droždí. To opatrně vsypeme zvlášť do prstem připraveného důlku. Droždí se totiž nesmí dostat do kontaktu s vodou, aby kynutí nezapočalo dříve a chléb nespadl. Krok 2: Pak už jen zvolíme bezlepkový program, velikost chlebu 500 g a požadovanou barvu. Dávám vždy tmavou, jelikož bezlepkové chleby bývají světlejší. Po upečení pekárnu vypneme ze zásuvky, otevřeme víko a necháme tak hodinku vychladnout. Krok 3: Nakonec si navlékneme na ruce nějaké pěkné chňapky, vytáhneme pečicí nádobu, upečený chleba vyklopíme, zabalíme do čisté utěrky, necháme vychladnout úplně a můžeme krájet. Nechávám chladnout většinou přes noc, ráno krájím porce do sáčků a ihned dávám do mrazáku. Pak už jen vytáhnu, kolik potřebuji, a nechávám rozpéct v troubě do křupava.

Propadlý chleba z domácí pekárny. Jak tomu předejít?

Zveřejněno 2. 3. 2022

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bezlepkový světlý chléb z domácí pekárny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Erj0

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bezlepkový světlý chléb z domácí pekárny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Erj0

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (1)

Suroviny:
mouka chlebová, mouka pohanková, voda, olej rostlinný, droždí sušené, cukr, kmín mletý, sůl

Přidat fotografie receptu