Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zapékaný květák

Hodnocení receptu je 5,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 728 kJ /
1 130 kcal
Bílkoviny95,29 g
Tuky51,48 g
Vláknina9,70 g
Cholesterol 965 mg
Sodík 2,73 g
Sůl6,43 g
Sacharidy66,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Karfiol povaríme vo vode cca 3 minúty. Scedíme, rozoberieme na ružičky a dáme do vymastenej zapekacej misy. Krok 2: Z masla a múky pripravíme svetlú zápražku, zalejeme ju mliekom a rozvaríme dohladka. Odstavíme z ohňa. Krok 3: Do omáčky vmiešame nastrúhaný syr, na kocky narezanú šunku, majoránku, osolíme, okoreníme. Nakoniec vmiešame vajcia. Krok 4: Omáčkou zalejeme karfiol. Krok 5: Pečieme v rúre na 180 °C dozlata.

Zveřejněno 15. 3. 2022

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapékaný květák

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XmEW

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapékaný květák

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XmEW

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
květák, šunka, sýr tvrdý, koření kari, mouka hladká, mléko, pepř bílý, majoránka, sůl, olej, vejce

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu