Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zeleninová polévka zashuštěná pohankou

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 litr

1litr

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 477 kJ /
353 kcal
Bílkoviny22,17 g
Tuky2,98 g
Vláknina31,56 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 544 mg
Sůl1,15 g
Sacharidy44,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Všechnu zeleninu očistíme, omyjeme a nakrájíme podle druhu buď na kostičky nebo nadrobno. Můžeme použít různé zbylé kousky jiné zeleniny "co dům dá". Vše dáme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a opepříme. Přivedeme k varu a uvaříme na skus a nebo úplně doměkka a odstavíme. Krok 2: Do odstavené polévky přidáme pohankovou lámanku, množství podle požadované hustoty. Nakonec přidáme lahůdkové droždí. Zakryjeme poklicí a necháme cca 5-7 minut lámanku nasát polévkou. Krok 3: Do polévky na talíři přidáme nasekanou libovolnou nať bylinek.

Zveřejněno 16. 3. 2022

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zeleninová polévka zashuštěná pohankou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5J5B

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zeleninová polévka zashuštěná pohankou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5J5B

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
brambory, mrkev, celer, celer, petržel, květák, kapusta růžičková, česnek, cibulka jarní, žampióny, sůl, pepř mletý, droždí lahůdkové, lámanky pohankové, petrželka

Přidat fotografie receptu