Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Maršálkovy dvojctihodné koláčky

Koláče s nádivkou patří všeobecně mezi nejoblíbenější moučníky. A tyhle dvojctihodné koláčky plněné tvarohovou náplní a povidly, zdobené máslovou drobenkou nejen chutnají, ale přímo se na jazyku rozplývají. Stejně vynikající jsou i druhý den.

Hodnocení receptu je 4,8 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

RubyRom RubyRom

Náročný

Doba přípravy 105 min Doba přípravy: 90 min Doba tepelné úpravy: 15 min

105 min (90 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 20 kusů

20kusů

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 777 kJ /
3 532 kcal
Bílkoviny84,90 g
Tuky125,09 g
Vláknina26,60 g
Cholesterol 800 mg
Sodík 1,48 g
Sůl3,57 g
Sacharidy481,87 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na těsto navážíme všechny suroviny do mísy. Máslo musí být měkké a mléko vlažné. Krok 2: V robotu hněteme tak dlouho, dokud nedostaneme hladké a kompaktní těsto, které se nelepí. Krok 3: Těsto necháme na teplém místě vykynout, musí zdvojnásobit svůj objem, což trvá přibližně 45 minut. Krok 4: Na tvarohovou náplň vše smícháme do hladké hmoty. Krok 5: Na drobenku prsty promneme mouku, sůl, cukr a máslo. Rum přidáme až na závěr. Krok 6: Povidla smícháme s kořením. Krok 7: Vykynuté těsto opatrně přesuneme na vál s trochou mouky a rozdělíme na 20 stejně velkých kousků. Krok 8: Kousky těsta naplníme lžičkou tvarohu a zabalíme jako kouli. Spojem dáme dolů na plech s pečícím papírem. Necháme ještě chvíli nakynout. Krok 9: Do každého koláče uděláme důlek a do něj dáme povidla smíchaná s kořením. Krok 10: Okraje potřeme rozpuštěným máslem a posypeme drobenkou. Krok 11: Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme na horkovzduch na 200 °C asi 12-15 minut. Krok 12: Ještě horké potřeme zbylým máslem smíchaným s rumem.

TIP: Chyby při zadělávání kynutého těsta. Jak se jim vyhnout?

Zveřejněno 26. 3. 2022

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Maršálkovy dvojctihodné koláčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ljr5

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Maršálkovy dvojctihodné koláčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ljr5

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Petaja: Moc děkuji za fotky, koláčky máte krásné a jsem ráda, že se vám recept líbí. :-K

Kantorova.a: Tak to mám radost, moc děkuji :-K

Skvělé těsto, které se netrhalo. Výborné koláčky, příště musím udělat dvojitou dávku, jen se po nich zaprášilo ;-)

Petaja: Moc děkuji i za foto:-K

Dnes jsem upekla. Všechny ingredience jsem uvrhla do domácí pekárny - dělala jsem z dvojité dávky, musela jsem ještě přisypat asi půl hrníčku hladké mouky.
Těsto krásně nakynulo a dobře se s ním pracovalo, krásně obalilo tvaroh a když jsem do něj dělala na plechu důlek, abych dala mák, vůbec se netrhalo.
Koláče po upečení vůbec nepopraskaly, což se mi občas u jiných těst stane. Tvarohovou náplň jsem dělala také podle tohoto receptu, makovou a drobenku mám svůj recept.
Dělala jsem půlku mák s tvarohem a druhou švestka - tvaroh. Koláče jsou výborné, s dovolením přidávám foto. Díky za recept :-K

Marie Svarcova: Děkuji:-K

:-)<3:yes: u nás také velmi oblíbené, máš je krásné :yes::yes::-K

Suroviny:
mouka hladká, cukr krupice, mléko, máslo, sůl, vejce, droždí čerstvé, citron bio, tvaroh, cukr moučkový, cukr vanilkový, rozinky, citron bio, žloutek, mouka hladká, cukr krupice, máslo, sůl, rum, máslo, rum, povidla švestková, skořice mletá, koření hřebíček

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu