Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Levné cibulové placky

Hodnocení receptu je 5,0 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

magdalenka magdalenka

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 188 kJ /
1 001 kcal
Bílkoviny36,58 g
Tuky12,40 g
Vláknina27,00 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 131 mg
Sůl0,21 g
Sacharidy178,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Očistenú cibuľu pokrájame na C - čka. Posolíme a necháme odstáť 30 minút, cibuľa zmäkne a je menej ostrá. Krok 2: Z vajca, múky a vody vymiešame cestíčko - hustota asi ako na lievance. Krok 3: Cestíčko zmiešame s cibuľou, na oleji zvolna smažíme placky. Smažíme z oboch strán, ukladáme na papierové utierky. Krok 4: Hustotu hmoty môžeme upraviť pridaním múky alebo vody, aby sa nám dobre placky smažili.

Placky na různé způsoby. Jak se pečou a upravují

Zveřejněno 7. 4. 2022

Poznámka autora magdalenka

Do placiek môžeme pridať aj nejaké korenie, skúšala som napr. garam masala, ale sme si obľúbili práve obyčajnú cibuľovú chuť.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Levné cibulové placky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/j7z5

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Levné cibulové placky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/j7z5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (7)

Veronika.Hrozna: ďakujem, potešila si ma!

magdalenka: Placičky nebyl žádný problém udělat. Velmi snadná příprava. Myslela jsem , že bude potřeba hodně oleje, aby plavaly, ale ne! Naštěstí byla na fotce pánvička s plackami a bylo vidět, že toho oleje je tam málo. ;-)Dala jsem 2 PL a stačilo to! Nádherně se upekly, těsto drží, nic se nepřipéká a pomlu se usmaží, obrátí a smaží do růžova. Cibulka je uvnitř mírně křupavá. Upozorňuji, že sůl z cibule, nebude stačit taky do těsta,
těsto před smažením ochutnat a dosolit. Jsou dobré i horké, vlažné a dokonce i studené. Dala jsem špetku pepře do těsta, ale nemusí být! Vůbec nejsou mastné! Manželovi moc chutnaly, dělala jsem jako přílohu k pečenému divočákovi.

Veronika.Hrozna: verím, že milovník cibule bude spokojný.:-K

magdalenka: Já zítra peču divočáka, manžel nesmí zelí, nedělá mu dobře, tak je udělám k divočákovi, jako takovou malou mlsku-přílohu, místo zelí. Já si dám zelí a knedlík, manža placky s cibulí. Já věděla, že na ně přijde řada, hned jak si mi recept poslala. :-*:-*:-*

Jaromira18: Myslím, že nebudeš ľutovať, je to prudko jedlé. Teda, pre milovníkov cibule.:-8

Musí být vynikající, já mám ráda cibuli a všude kde to dá, jí dám. Moc se na ně těším.:-K:-K:-K

:-)<3:yes: jednoduché a určitě dobré, cibule je všelék a nikdy jí není moc :yes:

Suroviny:
cibule, sůl, vejce, mouka hladká, voda, olej

Přidat fotografie receptu