Rukolový salát s vejci
Jednoduchý salát z lehce pikantní rukoly je doplněn lahodným dresinkem ze zakysané smetany. Doplněn o vařená vejce se stává salát plnohodnotným pokrmem a můžeme jej podávat s kouskem pečiva třeba na večeři.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 113 kJ / 1 222 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 58,19 g |
Tuky | 97,76 g |
Vláknina | 9,57 g |
Cholesterol | 1,55 g |
Sodík | 1 000 mg |
Sůl | 2,16 g |
Sacharidy | 23,75 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vejce dáme do studené vody a přivedeme k varu, vaříme 3 minuty pod pokličkou a vypneme. Necháme ještě 10 minut stát a pak vodu slijeme a vejce zalijeme studenou vodou. Po vychladnutí vejce oloupeme.
Krok 2: Rukolu propláchneme a necháme okapat. Pak ji rozdělíme na talíře a pokapeme olivovým olejem.
Krok 3: Kysanou smetanu nebo jogurt smícháme s hořčicí, solí, pepřem, olivovým olejem, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, nahrubo nastrouhané okurky a dochutíme lákem z okurek a citronem. Můžeme i přisladit, záleží na tom, jak to máme rádi.
Krok 4: Na rukolu dáme dresink a poklademe rozkrojenými vejci, posypeme paprikou a podáváme s čerstvým pečivem.
Zveřejněno 17. 4. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rukolový salát s vejci
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nn24
Moje poznámka
Rukolový salát s vejci
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nn24
Nejnovější recepty
Restovaná zelenina s volskými oky (vhodné pro diabetiky typu 2)
Přidáno před 7 hodinami
Red velvet brownies s tvarohem
Přidáno před 11 hodinami
Smetanová rýže se zeleninou a žampiony
Přidáno před 11 hodinami
Tuňákový salát v tortille
Přidáno 30. 1. 2025 18:00
Sekaná se sýrem a sušenými houbami
Přidáno 30. 1. 2025 17:17
Bramborové placky s jitrničkou
Přidáno 30. 1. 2025 12:49
Přečtěte si
Nejnovější články
Domácí kmínový chleba: Má křupavou kůrku, vláčnou střídku a úžasně voní. Z droždí je snazší na přípravu než z kvásku
Jihočeský kočičák neboli lepenice podle Pepy Nemravy: Skvěle k němu pasuje pečená krkovice, říká kuchař
Hrnková buchta s tvarohem: Dokonale vláčný a jemně nadýchaný moučník voní kakaem a vanilkou, na přípravu je snadný
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pomazánka z vepřové konzervy
Neregistrovaný před 1 minutou
Cottage cheesecake
Neregistrovaný před 1 minutou
Krkovička na česneku
Neregistrovaný před 6 minutami
Salát - vzpomínka na Itálii
Neregistrovaný před 12 minutami
Červená řepa-salát
Lucie1001 před 16 minutami
Nivová omáčka
Neregistrovaný před 16 minutami
Pečená plněná kotleta
Neregistrovaný před 19 minutami
Pikantní mrkvový salát s řeřichou
Neregistrovaný před 21 minutami
Šalamounova buchta
Neregistrovaný před 21 minutami
Vepřové špízy
Neregistrovaný před 27 minutami
Suroviny:
rukola,
olej olivový,
vejce,
smetana zakysaná,
cibule,
hořčice plnotučná,
sůl,
pepř mletý,
okurky sterilované,
lák okurkový,
olej olivový,
šťáva citronová,
paprika sušená sladká
Komentáře (1)