Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hrníčková mramorová bábovka

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Petulle97 Petulle97

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 40 min

55 min (15 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie17 522 kJ /
4 188 kcal
Bílkoviny75,86 g
Tuky148,87 g
Vláknina15,00 g
Cholesterol 533 mg
Sodík 309 mg
Sůl0,67 g
Sacharidy628,65 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vyšleháme vejce s cukrem. Krok 2: Přidáme mouku, mléko, kypřící prášek, vanilkový cukr a olej. Všechno společně vyšleháme. A přidáme tak dvě lžičky marmelády na zvláčnění. Krok 3: Hotové těsto rozdělíme na dvě části. Do jedné části přidáme kakao. Krok 4: Vymažeme formu a vysypeme třeba kokosem nebo moukou, pak nalijeme těsto. Krok 5: Pečeme na 150 °C cca 30 minut. Poté můžeme teplotu přidat na 160 °C a dopékáme. Krok 6: Vyklopíme hotovou bábovku a můžeme ji pocukrovat moučkovým cukrem.

TIP: Jak péct bábovky - oblíbené recepty

Zveřejněno 19. 4. 2022

Poznámka autorky Petulle97

Hrnek o objemu 250 ml.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hrníčková mramorová bábovka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QZY7

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hrníčková mramorová bábovka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QZY7

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
cukr krystal, vejce, mouka polohrubá, mléko, olej, kypřící prášek, cukr vanilkový, kakao, marmeláda

Přidat fotografie receptu