Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tradiční jehněčí žebírka z farmy

Tato specialita od našich sousedů, konkrétně z jižních Tyrol, je skvělým spojením jehněčího masa a zeleniny. Žebírka pečená spolu s kořenovou zeleninou, podlitá výborným bílým vínem si doslova žádají o přílohu v podobě křupavého chřestu.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Jihotyrolska_kucharka Jihotyrolska_kucharka

Náročný

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 90 min

150 min (60 min příprava + 90 min tepelná úprava)

Suroviny pro 8 porcí

8porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie18 007 kJ /
4 304 kcal
Bílkoviny214,50 g
Tuky304,80 g
Vláknina160,00 g
Cholesterol 450 mg
Sodík 1,09 g
Sůl2,50 g
Sacharidy96,25 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Jehněčí žebírka naporcujte a krátce opečte na pánvi. Krok 2: Až budou žebírka z obou stran opečená pěkně do hněda, můžete přidat koření, kořenovou zeleninu a bílé víno. Krok 3: Vše dejte péct do trouby a žebírka pravidelně otáčejte a podlévejte vývarem. Celková doba pečení se pohybuje mezi 60 a 90 minutami, podle toho, jak vám peče trouba. Krok 4: Chřest oloupejte, uvařte do křupava, ideálně v páře a servírujte k jehněčímu masu.

TIP: Desatero odpovědí na nejčastější otázky o jehněčím mase

Zveřejněno 19. 4. 2022

Poznámka autorky Jihotyrolska…

Vynikající jihotyrolská specialita, která již dlouhodobě zaujímá přední místo mezi velikonočními pochoutkami, jsou pečená jehněčí žebírka s chřestem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tradiční jehněčí žebírka z farmy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Wk5W

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tradiční jehněčí žebírka z farmy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Wk5W

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

Suroviny:
žebra, chřest, zelenina kořenová, víno bílé, vývar masový, sůl, koření

Přidat fotografie receptu