Tradiční jehněčí žebírka z farmy
Tato specialita od našich sousedů, konkrétně z jižních Tyrol, je skvělým spojením jehněčího masa a zeleniny. Žebírka pečená spolu s kořenovou zeleninou, podlitá výborným bílým vínem si doslova žádají o přílohu v podobě křupavého chřestu.
Suroviny pro 8 porcí
8porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 18 007 kJ / 4 304 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 214,50 g |
Tuky | 304,80 g |
Vláknina | 160,00 g |
Cholesterol | 450 mg |
Sodík | 1,09 g |
Sůl | 2,50 g |
Sacharidy | 96,25 g |
Postup přípravy
Krok 1: Jehněčí žebírka naporcujte a krátce opečte na pánvi.
Krok 2: Až budou žebírka z obou stran opečená pěkně do hněda, můžete přidat koření, kořenovou zeleninu a bílé víno.
Krok 3: Vše dejte péct do trouby a žebírka pravidelně otáčejte a podlévejte vývarem. Celková doba pečení se pohybuje mezi 60 a 90 minutami, podle toho, jak vám peče trouba.
Krok 4: Chřest oloupejte, uvařte do křupava, ideálně v páře a servírujte k jehněčímu masu.
Zveřejněno 19. 4. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tradiční jehněčí žebírka z farmy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Wk5W
Moje poznámka
Tradiční jehněčí žebírka z farmy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Wk5W
Nejnovější recepty
Biskupský beránek
Přidáno před 4 hodinami
Barevná vajíčka
Přidáno před 6 hodinami
Pikantní segedínský guláš
Přidáno před 6 hodinami
Extra rychlé rohlíkové knedlíky
Přidáno před 6 hodinami
Kedlubnovo-celerová omáčka
Přidáno před 8 hodinami
Krůtí kapsa se špenátem
Přidáno před 9 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Velikonoční beránek
Mis-ja304 před 50 minutami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
danielle72 před 1 hodinou
Kokosový beránek
Mikinka30 před 2 hodinami
Mazanec od Helenky Růžičkové
Danny668 před 2 hodinami
Dvojbarevné muffiny
Lisa444 před 2 hodinami
Měkké a voňavé vánoční perníčky
Dycky před 3 hodinami
Nádivka velikonoční
Eva1mamina před 3 hodinami
Kynutý meruňkový táč
gabriela.rackova80 před 4 hodinami
Rychlý kefírový beránek
Suzy8 před 4 hodinami
Jablkový koláč litý na plech
Panova před 4 hodinami
Suroviny:
žebra,
chřest,
zelenina kořenová,
víno bílé,
vývar masový,
sůl,
koření
Komentáře (1)