Domácí acidofilní mléko (kefír) z jogurtovače
Na trhu je nepřeberné množství kysaných mléčných výrobků. Velký rozdíl je ale v jejich kvalitě a obsahu tuku. Kefír nemusí být pouze z kravského mléka, zkuste pro přípravu domácího kefíru ovčí nebo kozí mléko a poznávejte nové chutě.
Suroviny pro 1 litr
1litr
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 023 kJ / 484 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 34,00 g |
Tuky | 17,10 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 69 mg |
Sodík | 410 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 48,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Acidofilné mlieko alebo kefír dáme do jogurtovača a dolejeme mliekom. Premiešame.
Krok 2: Jogurtovač zapneme na cca 10 hodín (zapínam na noc rovnako ako jogurt).
Krok 3: Potom premiešame a dáme do chladničky. Pred podávaním opäť premiešame.
Krok 4: Na novú prípravu použijeme acidofilné mlieko (kefír) z urobeného, takto sa v pohode dá urobiť 3x. Potom už kúpim nové acidofilné mlieko v obchode.
Zveřejněno 24. 4. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí acidofilní mléko (kefír) z jogurtovače
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/prN1
Moje poznámka
Domácí acidofilní mléko (kefír) z jogurtovače
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/prN1
Nejnovější recepty
Štrúdl s cuketovou náplní
Přidáno před 4 hodinami
Řezy s pudinkem a švestkami
Přidáno před 4 hodinami
Jahodový kakaový tunel
Přidáno před 4 hodinami
Ředkvičkový salát
Přidáno před 5 hodinami
Koláč s rebarborou a pudinkem
Přidáno před 5 hodinami
Čočkové placky se sýrem (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 5 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Gnocchi s kuřecím masem zapečené s hořčičnou smetanou
KetyHu před 2 hodinami
Nadýchaný perník
eva.slivova před 2 hodinami
Kakaový drobenkový fofr koláč s tvarohem
lackulka před 2 hodinami
Vázané koláčky nekynuté
Hanulka@ před 4 hodinami
Mrkvovo - kefírové muffiny (hrnkové)
Iwana666 před 4 hodinami
Nejrychlejší tvarohový koláč
Mondik před 5 hodinami
Křupavé zapečené brambory
Klarina. před 5 hodinami
Vanilková zmrzlina
Ennia před 5 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
bartka_47 před 5 hodinami
Hrnková buchta (s čímkoliv)
Sarinkad před 7 hodinami
Suroviny:
mléko acidofilní,
mléko
Komentáře (1)