Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sardelová omáčka podle Anuše Kejřové

Hodnocení receptu je 4,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 25 min

40 min (15 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 013 kJ /
720 kcal
Bílkoviny11,55 g
Tuky60,78 g
Vláknina3,00 g
Cholesterol 177 mg
Sodík 46 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy30,79 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V hrnci rozpustíme máslo, zasypeme moukou a připravíme jíšku. Krok 2: Zalijeme ji chladným vývarem, rozšleháme a přivedeme k varu. Vložíme cibuli a vaříme mírným varem 20 minut.
Sardelky utřeme najemno a krátce před koncem vaření přidáme do omáčky.
Vyndáme cibuli, můžeme promixovat a zjemníme smetanou. Je-li třeba, dochutíme solí, ale sardelky omáčku většinou dochutí dostatečně. Krok 3: Omáčku podáváme s vařeným hovězím masem a jako přílohu volíme brambory sypané pažitkou.

TIP: Rady a tipy jak na dobrou omáčku

Zveřejněno 24. 4. 2022

Poznámka autorky maris

Místo sardelových řezů můžeme použít 1-2 lžičky kvalitní sardelové pasty.

Recept je z kuchařky Anuše Kejřové, mírně upraven.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sardelová omáčka podle Anuše Kejřové

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vKWV

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sardelová omáčka podle Anuše Kejřové

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vKWV

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka, máslo, řezy sardelové, cibule, vývar hovězí, smetana ke šlehání, sůl, pažitka

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu