Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kachní rillettes s domácím opečeným chlebem a jablečným chutney z Prostřeno

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Muflonek Muflonek

Náročný

Doba přípravy 180 min Doba přípravy: 50 min Doba tepelné úpravy: 130 min

180 min (50 min příprava + 130 min tepelná úprava)

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Založíme kvásek a poté v mezičase kynutí a pečení chleba připravujeme zbylé komponenty předkrmu. Do misky dáme 140 g žitné mouky, 200 ml teplé vody a rozdrobíme půl kostky droždí. Zasypeme špetkou cukru, necháme vzejít kvásek pod utěrkou. Krok 2: Až kvásek vzejde, přidáme všechny zbylé suroviny, kromě hladké mouky. Vytvoříme hodně řídké těsto. Postupně přidáváme hladkou mouku a překlápíme každou stranou do středu těsta do doby, než vznikne lehce lepivé těsto. Krok 3: Vložíme do moukou vysypané ošatky a necháme kynout po dobu 45 minut. Zatím se v troubě peče kachní maso. Krok 4: Po 35 minutách předehřejeme troubu i s plechem na 210 °C. Po vykynutí vložíme těsto do trouby a pečeme prvních 10 minut. Poté se teplota zvýší na 220 °C, pečeme dalších 15 minut, pak se teplota sníží na 180 °C a peče se dozlatova. Po upečení chleba přendáme na mřížku pro vychladnutí. Krok 5: Než vzejde kvásek, očistíme kachní stehna proudem studené vody, přendáme do pekáčku, posypeme tymiánem a posolíme. Celý povrch stehen pokryjeme vepřovým sádlem, podlijeme trochou vody dle velikosti pekáčku a vrchní část zakryjeme alobalem. Vložíme do trouby a pečeme na 220 °C. Krok 6: Po hodině snížíme teplotu na 150 °C a pečeme do změknutí masa. Během pečení kachnu podléváme a přeléváme výpekem. Krok 7: Po upečení kachnu necháme odležet a zchladnout. Odstraníme kůži, maso natrháme vidličkou na jemné kousky a spolu s výpekem vytvoříme jednotnou směs. Dle chuti případně směs dosolíme. Do rozehřáté trouby dáme péct chleba. Krok 8: Než se chleba upeče, připravíme chutney. Oloupeme jablka a zbavíme jádřinců, nakrájíme je na hranolky a následně nakrájíme na kostičky. Také cibuli nakrájíme na kostičky. Krok 9: Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme cibuli a necháme zesklovatět. Přidáme cukr a nakrájená jablka a za stálého míchání necháme cukr rozpustit. Krok 10: Podlijeme vínem a necháme vyvařit alkohol. Až chutney zredukujeme, můžeme podávat.

Zveřejněno 25. 4. 2022

Poznámka autorky Muflonek

Prostřeno.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kachní rillettes s domácím opečeným chlebem a jablečným chutney z Prostřeno

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/k9GY

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kachní rillettes s domácím opečeným chlebem a jablečným chutney z Prostřeno

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/k9GY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

:-K kdo má možnost, doporučuji maso konfitovat v husím nebo kachním sádle. A když mám kachnu hodně tučnou, kůži stáhnu, nakrájím na čtverečky a vyškvařím. Škvarečky následně komplikovaným přídělovým systémem obdařím mlsné členy rodiny, /komplikovaný je pro velmi omezené množství/ a vyškvařené sádlo přileju ke kachně. Ptačí sádlo je obecně trochu dražší, ale ta chuť výsledného produktu...<3<3<3:-D

:-)<3:yes::-K

Suroviny:
stehno kachní, sádlo, voda, sůl, tymián, jablko, cibule bílá, víno bílé, cukr, máslo, zázvor sušený, koření hřebíček, sůl, mouka žitná, mouka hladká, ocet, olej slunečnicový, sůl, kmín celý, voda, droždí, cukr

Přidat fotografie receptu