Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Polévka z krůtích dílů s drožďovými knedlíčky

Připravte výbornou polévku s drožďovými knedlíčky na sváteční den, nebo i jako luxusní vývar během týdne. Knedlíčky mu dodají výživovou hodnotu a nezadají si ve své chutnosti s těmi játrovými.

Hodnocení receptu je 5,0 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 100 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 90 min

100 min (10 min příprava + 90 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 757 kJ /
1 137 kcal
Bílkoviny50,48 g
Tuky27,20 g
Vláknina26,39 g
Cholesterol 273 mg
Sodík 1,38 g
Sůl2,31 g
Sacharidy161,34 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Očištěné krůtí díly dáme do hrnce se studenou vodou, přidáme koření v čajovém vajíčku, sůl a přivedeme k varu. Sesbíráme případnou pěnu a na snížené teplotě necháme táhnout (po 20 minutách vyndáme křídla, ta třeba upečeme s nádivkou) a dál táhneme cca 1 hodinu, přidáme česnek a očištěnou zeleninu. Vaříme do změknutí zeleniny a zatím připravíme knedlíčky. Krok 2: Na pánvi na sádle zpěníme jemně nasekanou cibuli. Když začne cibule zlátnout, přidáme rozdrobené droždí a necháme rozpustit. Když se začne přichytávat ke dnu, vařečkou odlupujeme přichycené droždí ode dna, než začne trochu hnědnout. Krok 3: Když je droždí opečené, odstavíme pánev a necháme mírně zchladnout. Přidáme vejce, prolisovaný česnek, sůl, pepř, majoránku, postupně přidáváme strouhanku a uhněteme kompaktní hmotu. Vytvarujeme malé knedlíčky velikosti hracích hliněných kuliček. Krok 4: Vývar přecedíme, zeleninu nakrájíme nadrobno a vrátíme, maso z krků obereme do polévky. Vývar přivedeme opět k varu a zavaříme do vývaru knedlíčky, hotové se zvětší a vyplavou na povrch. Krok 5: Polévku dochutíme dle potřeby solí, pepřem, přidáme nasekaný libeček nebo petrželku.

TIP: Oblíbené knedlíčky do polévky

Zveřejněno 25. 4. 2022

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Polévka z krůtích dílů s drožďovými knedlíčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xOPn

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Polévka z krůtích dílů s drožďovými knedlíčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xOPn

Komentáře (12)

Merylas: :-)Moc děkuji za komentář , já je dělala často kvůli dětem z dvojité dávky, pomáhaly dělat a přitom ujídaly . :-K Přeji krásné zakončení dne :-K

Tato polévka by mi velmi chutnala. :yes: Droždové knedlíčky dělávám docela často.:-*:-K

vitold01: :-) díky za komentář, dělejte je jak Vám vyhovuje, já je tak dělám asi 60 let a nebudu to měnit nijak je neutahuji a jsou skvělé. :-K Hezký zbytek dne

Droždové knedlíčky v ruce netvarují do kuliček jelikož se z těsta vytlačí veškerý vzduch.Je lepší je vytahovat malou lžičkou rovnou do horké polévky👍⚠️

OK1AMF: :-) Moc děkuji za komentář - opravila jsem (mám tu poslední dobou nějakého šotka), :-K Přeji krásnou a pohodovou neděli :-K

Dík taky miluiji. Jenom malá poznámka - ze seznamu ingrediencí na knedlíčky vypadla cibule, ale to snad každému došlo.

Anna Kocikova: :-)Aničko moc děkuji za komentář :-)Tady je mají občas v jedné samoobsluze a ještě také na venkově v těch malých obchodech , záleží na majiteli co pro zákazníky dělá a manažerům marketů je to jedno. ;-) Přeji krásný večer:-K

Marie Svarcova: Maruško,máš to moc hezké:-Kúplně jsi mě navnadila na drožďové knedlíčky,máme je moc rádi:-QDo různých vývarů je zavářím zvlášť,ale do ostatních polévek přímo:-8
Vážené kvasnice jsem už hodně dlouho neviděla,bývaly moc dobré:-8

rozmarynaH: :-) děkuji za komentář, dělám je téměř 50 let, když rády děti pomáhaly musela jsem dělat z dvojnásobného množství neboť ujídaly kuličky, nejlepší je ale droždí vážené, když je možnost vždy koupím :-K přeji krásný den

Výbornou chuť drožďových knedlíčků jsem objevila poměrně pozdě. Polévka s drožďovými knedlíčky nyní patří k mým oblíbeným.:-K

RubyRom: :-)děkuji za komentář, i u nás je oblíbená:-Kpřeji krásný večer

Takové polévky mám moc ráda:-K

Suroviny:
koření nové koření, pepř černý, česnek, mrkev, petržel, celer, droždí, cibule, vejce, strouhanka, česnek, majoránka, sůl, pepř mletý, sádlo, libeček

Přidat fotografie receptu