Frankfurtská polévka podle Magdaleny Dobromily Rettigové
Frankfurtská polévka podle paní Rettigové je jiná, než ji známe dnes, neobsahuje totiž červenou papriku ani brambory. Její recept je téměř dvě století starý, ale přesto vynikající. Posuďte sami a srovnejte chutě obou.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 569 kJ / 614 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 33,82 g |
Tuky | 41,49 g |
Vláknina | 9,78 g |
Cholesterol | 75 mg |
Sodík | 1,37 g |
Sůl | 3,26 g |
Sacharidy | 22,68 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 26. 4. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Frankfurtská polévka podle Magdaleny Dobromily Rettigové
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GyDQ
Moje poznámka
Frankfurtská polévka podle Magdaleny Dobromily Rettigové
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GyDQ
Nejnovější recepty
Králík s cibulovou omáčkou
Přidáno před 2 hodinami
Mrkvová bábovka
Přidáno před 9 hodinami
Bažantí stehna nadivoko
Přidáno před 12 hodinami
Směs mořských plodů obalená a smažená
Přidáno před 17 hodinami
Pomazánka ze sýrů a šunky
Přidáno 6. 10. 2025 20:48:13
Křenová pomazánka se sýrem
Přidáno 6. 10. 2025 16:00:03
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rakytníkový sirup zastudena
Receptynove před 3 hodinami
Mrkvovo-česneková polévka
Valis před 4 hodinami
Koláč s hruškami
Jessie před 5 hodinami
Pomazánka z vepřového masa
iveta.kroul před 6 hodinami
Pikantní kuřecí maso na zelenině
Danoouch před 6 hodinami
Kuskus s mletým masem
vendycervenkova před 8 hodinami
Květáková polévka s vločkami a čerstvou majoránkou
wimra před 8 hodinami
Výborný rychlý makovec
Kottatko před 9 hodinami
Dušená kapusta na slanině
Mormon před 9 hodinami
Domácí noky zapečené s lososem a špenátem
TondaJ před 10 hodinami
Suroviny:
sádlo,
cibule,
mrkev,
celer,
česnek,
mouka polohrubá,
vývar hovězí,
párky frankfurtské,
pepř mletý,
ořech muškátový,
sůl,
petrželka,
krutony
Komentáře (8)
A vyzkoušej i ten opečený chleba obalený ve vajíčku a nastrouhaném sýru. Dodá to polévce "šmak".
Marcelko,děkuji i za tip,který se mi také líbí