Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 025 kJ / 245 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 18,76 g |
Tuky | 16,52 g |
Vláknina | 5,00 g |
Cholesterol | 518 mg |
Sodík | 203 mg |
Sůl | 0,42 g |
Sacharidy | 2,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Připravujeme porci pro každého zvlášť. Na tuku zpěníme cibulku a vložíme lišky – větší přepůlíme, menší necháme vcelku. Kromě květu okořeníme a dusíme do měkka pod pokličkou.
Krok 2: V jiné pánvičce na rozpálený tuk vložíme rozklepnutá 2 vejce a připravujeme volská oka tzn.bílek jemně shrneme kolem žloutku, aby udělal jakousi ohrádku a okořeníme květem.
Krok 3: Smažíme ale velmi pozvolna.
Krok 4: Když je žloutek téměř tuhý, vsypeme do středu lišky a jemně zatlačíme dovnitř – nemícháme, jen lehce zhoupneme pánev, aby vejce ty lišky jakoby obklopilo a udělalo mističku.
Krok 5: Necháme ještě asi 3 minuty a hned servírujeme na talíři s oblohou. Pro jedlíky přidáme pečivo.Je nejlepší, když děláme porce postupně pro jednotlivce, aby se vejce stačila prosmažit a stuhnout.
Zveřejněno 9. 8. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Lišky ve volském oku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/32VO
Moje poznámka
Lišky ve volském oku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/32VO
Nejnovější recepty
Kefírová bublanina
Přidáno před 6 hodinami
Salát z pečené červené řepy I
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí kousky na medu s mandlemi
Přidáno před 9 hodinami
Rajčatová polévka s tofu knedlíčky
Přidáno před 10 hodinami
Bramborové nočky s karamelovou strouhankou
Přidáno před 11 hodinami
Ovesná kaše s čokoládou a borůvkami
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Louis Armstrong miloval čínskou kuchyni i italské špagety. A protože byl velký jedlík, váhu si udržoval za pomoci projímadel
Kinder vejce slaví 50 let a rozdává tisíce eur: Na počátku však byly pochybnosti a známá sladkost z čokolády málem nešla do prodeje
Jak na perfektní nastavovanou kaši: Staročeská příloha se neobejde bez majoránky a česneku
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Králík s vepřovými výpečky na černém pivu
Sahula před 2 hodinami
Zapečená krkovička podle magazínu Albert
Skrabi před 4 hodinami
Kmínová polévka s bramborem a růžičkovou kapustou
Tonja před 5 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
Bumbikm před 6 hodinami
Mletý hovězí "biftek" s pepřovou omáčkou
PetrKaspar před 6 hodinami
Kuřecí stehna pečená na bramborách a žampionech
Oskeruska před 7 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
grimova.eva před 7 hodinami
Strakonické "štrúdle"
bretka před 8 hodinami
Lahodné dušené hlávkové zelí
elopin před 8 hodinami
Hovězí na česneku
elopin před 8 hodinami
Tématické fráze:
lišky recept,
lišky recepty,
recepty z lišek,
smaženice z lišek,
houby lisky,
recepty lišky,
recept lišky,
houby lišky recept,
hřib liška,
lišky houby,
co uvařit z lišek,
recept na lišky,
lišky,
houby lišky recepty,
liška,
ok recepty,
hřiby lišky,
jak se dělá smaženice,
liška recepty,
recepty na lišky
Suroviny:
houby lišky,
vejce,
cibule,
tuk,
paprika sušená sladká,
pepř bílý,
tymián,
koriandr,
květ muškátový,
tuk na smažení,
sůl,
rajče,
rukola,
bageta
Komentáře (6)