Thajské kari (vlastní kari pasta) z Prostřeno
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 632 kJ / 2 302 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 65,16 g |
| Tuky | 153,14 g |
| Vláknina | 53,17 g |
| Cholesterol | 50 mg |
| Sodík | 6,46 g |
| Sůl | 14,60 g |
| Sacharidy | 144,45 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ve food procesoru zpracujeme koriandr, kmín a pepř.
Krok 2: Postupně pak přidáváme a zapracováváme ostatní suroviny, dokud se nám nevytvoří pasta.
Z citronové trávy použijeme pouze světlou spodní část stonku, cca 4 cm, až dvě vrstvy oloupeme.
Z limetkových listů odstraníme tvrdou čepel. Krok 3: Orestujeme arašídy (až vypadají skoro jako spálené). Po zchladnutí je oloupeme. Krok 4: Dáme zvolna vařit důkladně propláchnutou rýži. Na jeden díl rýže dáme dva díly vody. Vaříme cca půl hodiny, dokud se voda nevstřebá. Krok 5: Mezitím na oleji zarestujeme polovinu curry pasty, přidáme kokosové mléko a krém, provaříme. Kukuřičku, fazolové lusky a cukety pokrájíme na větší kousky a přidáme do pánve. Provaříme. Krok 6: Na závěr přidáme na proužky pokrájené pak choi, hrášek a mungo výhonky. Krátce provaříme, ochutíme ústřicovou a rybí omáčkou. Krok 7: Na pánvi orestujeme oloupané arašídy. Krok 8: Rýži servírujeme v oddělené mističce. Zdobíme čerstvým koriandrem pokrájeným nahrubo nebo natrhaným, limetkou pokrájenou na měsíčky, arašídy a cibulkou.
Z citronové trávy použijeme pouze světlou spodní část stonku, cca 4 cm, až dvě vrstvy oloupeme.
Z limetkových listů odstraníme tvrdou čepel. Krok 3: Orestujeme arašídy (až vypadají skoro jako spálené). Po zchladnutí je oloupeme. Krok 4: Dáme zvolna vařit důkladně propláchnutou rýži. Na jeden díl rýže dáme dva díly vody. Vaříme cca půl hodiny, dokud se voda nevstřebá. Krok 5: Mezitím na oleji zarestujeme polovinu curry pasty, přidáme kokosové mléko a krém, provaříme. Kukuřičku, fazolové lusky a cukety pokrájíme na větší kousky a přidáme do pánve. Provaříme. Krok 6: Na závěr přidáme na proužky pokrájené pak choi, hrášek a mungo výhonky. Krátce provaříme, ochutíme ústřicovou a rybí omáčkou. Krok 7: Na pánvi orestujeme oloupané arašídy. Krok 8: Rýži servírujeme v oddělené mističce. Zdobíme čerstvým koriandrem pokrájeným nahrubo nebo natrhaným, limetkou pokrájenou na měsíčky, arašídy a cibulkou.
Zveřejněno 2. 5. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Thajské kari (vlastní kari pasta) z Prostřeno
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Ajy1
Moje poznámka
Thajské kari (vlastní kari pasta) z Prostřeno
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Ajy1
Nejnovější recepty
Grinchův elixír
Přidáno před 10 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 13 hodinami
Fíkové kostky
Přidáno před 13 hodinami
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 14 hodinami
Salát Emerald
Přidáno před 16 hodinami
Kuličky kumquat
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kapří hranolky
loing před 5 hodinami
Medvědí tlapky
hoopoo před 5 hodinami
Čokoládová poleva z kakaa
Eva11 před 5 hodinami
Banánky ze strojku
Vilik před 5 hodinami
Kokosová vosí hnízda
Evculina84 před 6 hodinami
Těstovinový salát Vltavín
Jan Nemec před 7 hodinami
Nejlepší marokánky
Petruse2503 před 7 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
jana.r před 7 hodinami
Svíčková na smetaně
Sirael před 8 hodinami
Suroviny:
semínka koriandru,
římský kmín mletý,
pepř černý,
česnek,
cibule šalotka,
galangal,
tráva citronová,
koriandr,
pasta krevetová,
chilli paprika sušená,
kurkuma,
sůl,
olej arašídový,
pasta kari,
mléko kokosové,
krém kokosový,
zelí čínské pak choi,
fazole mungo,
fazolky zelené,
cuketa,
ústřicová omáčka,
omáčka rybí,
rýže jasmínová,
koriandr,
limetka,
arašídy,
restovaná cibulka
Komentáře (1)