Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jihočeská omáčka

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

HankaPu HankaPu

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Pokrájené kysané zelí uvaříme doměkka, přidáme papriku, sůl, kmín a na kolečka nakrájenou klobásu, na kousky pokrájená oloupaná jablka a dusíme do změknutí jablek. Krok 2: Potom přidáme smetanu, ve které jsme rozmíchali mouku, ještě necháme povařit a dochutíme. Podáváme s brambory.

Zveřejněno 9. 8. 2009

Poznámka autorky HankaPu

Zdroj: časopis Květy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jihočeská omáčka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7LVy

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jihočeská omáčka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7LVy

Komentáře (3)

Teda na to, že jsem Jihočech rozenej, tuhle omáčku neznám. Určitě vyzkouším!

to se fakt neda:-(jeden recept lakavejsi nez druhy,sladke,maso a furt dokola--:-Ssbihaji se mi sliny,koncim,vypinam komp a necham si o tech dobrutkach zdat:-):-p;-):-*:yes::yes::yes:

Hani, dobré!!:yes:

Tématické fráze:
jihočeská kuchyně, jihočeské recepty, omáčka z kysaného zelí, jihočeská kuchařka, recepty jihočeské kuchyně, recepty jihočeská kuchyně, jihočeská klobása, jihoceska koprova omacka, jihoceske vanocni tradice, jihoceska jidla, jihoceskakuchyne.cz, jihoceskakuchyne, kuře po jihočesku, jihoceska houbová omáčka recept, recepty ze staročeské kuchařky, koprová omáčka jihočeská, jihoceska sladka omáčka, jihočeské koláče, tradiční jihočeská kuchyně, jihočeská tradiční kuchyně recepty

Suroviny:
zelí kysané, paprika sušená sladká, klobása pikantní, pepř, sůl, kmín celý, jablko, ocet, cukr, smetana, mouka hladká

Přidat fotografie receptu