Postup přípravy
Krok 1: Pokrájené kysané zelí uvaříme doměkka, přidáme papriku, sůl, kmín a na kolečka nakrájenou klobásu, na kousky pokrájená oloupaná jablka a dusíme do změknutí jablek.
Krok 2: Potom přidáme smetanu, ve které jsme rozmíchali mouku, ještě necháme povařit a dochutíme. Podáváme s brambory.
Zveřejněno 9. 8. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jihočeská omáčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7LVy
Moje poznámka
Jihočeská omáčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7LVy
Nejnovější recepty
Brynzové halušky III
Přidáno před 11 hodinami
Roláda z mladého špenátu
Přidáno před 12 hodinami
Krůtí plátky se zeleninou
Přidáno před 17 hodinami
Andělská čokoláda
Přidáno před 20 hodinami
Štrúdl s cuketovou náplní
Přidáno 7. 4. 2025 18:04
Řezy s pudinkem a švestkami
Přidáno 7. 4. 2025 17:50
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Piškotový dort potažený falešným marcipánem
Zemoska před 2 hodinami
Kuřecí stehenní řízky pečené na hořčici
Trol60 před 3 hodinami
Asijská kuřecí polévka s kukuřicí
Makyse před 10 hodinami
Dušený květák
Eva_H před 10 hodinami
Uzená kuřecí stehna s hruškou na cibuli
Lucie1001 před 10 hodinami
Pikantní čočka
Benetka před 11 hodinami
Víkendová valašská kyselice
michaelatomastikova999 před 11 hodinami
Pikantní zelňačka s fazolemi, bramborem a klobásou
El.Magios před 12 hodinami
Cikánský řízek
lidunka76 před 12 hodinami
Šneky Pizza
jakub@V před 14 hodinami
Tématické fráze:
jihočeská kuchyně,
jihočeské recepty,
omáčka z kysaného zelí,
jihočeská kuchařka,
recepty jihočeské kuchyně,
recepty jihočeská kuchyně,
jihočeská klobása,
jihoceska koprova omacka,
jihoceske vanocni tradice,
jihoceska jidla,
jihoceskakuchyne.cz,
jihoceskakuchyne,
kuře po jihočesku,
jihoceska houbová omáčka recept,
recepty ze staročeské kuchařky,
koprová omáčka jihočeská,
jihoceska sladka omáčka,
jihočeské koláče,
tradiční jihočeská kuchyně,
jihočeská tradiční kuchyně recepty
Suroviny:
zelí kysané,
paprika sušená sladká,
klobása pikantní,
pepř,
sůl,
kmín celý,
jablko,
ocet,
cukr,
smetana,
mouka hladká
Komentáře (3)