Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lyonský salát

Hlávkový salát patří na zahrádce mezi první zeleninu, která se urodí. S lehkou olejovou zálivku s hořčicí, doplněn kousky vařeného vajíčka a kostičkami vyškvařené slaniny, se stane oblíbenou přílohou.

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 5 min

15 min (10 min příprava + 5 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 246 kJ /
1 493 kcal
Bílkoviny23,50 g
Tuky148,03 g
Vláknina4,52 g
Cholesterol 588 mg
Sodík 1,99 g
Sůl4,87 g
Sacharidy15,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Umytý šalát rozdelíme na taniere. Krok 2: Posypeme nasekaným vajíčkom. Krok 3: Olej, ocot, prelisovaný cesnak a horčicu prešľaháme a polejeme po šaláte. Krok 4: Slaninu narežeme na maličké kocky a vyškvaríme.
Polejeme šalát a podávame.

TIP: Špek nebo slanina? Víte, jaký je mezi nimi rozdíl?

Zveřejněno 3. 5. 2022

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lyonský salát

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Wk2X

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lyonský salát

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Wk2X

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Marie Svarcova: :-KĎakujem. ;-)

:-)<3:yes::-K

Suroviny:
salát hlávkový, vejce, slanina uzená, olej, ocet vinný bílý, česnek, hořčice plnotučná

Přidat fotografie receptu