Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Žampiony na francouzský způsob

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

houba houba

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 10 min

20 min (10 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie360 kJ /
86 kcal
Bílkoviny0,10 g
Tuky8,20 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 26 mg
Sodík 1 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy0,58 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na pánvi rozpustíme máslo. Přidáme malé hlavičky žampionů. Větší hlavičky překrojíme na polovinu. Nikdy neloupeme. Krok 2: Na závěr přidáme víno, osolíme, opepříme. Šťava musí být, máčí se do ní pečivo.
Namísto vína můžeme použít citrónovou šťávu. Krok 3: Na talíři posypeme petrželkou.
Podáváme s bílým pečivem nebo suchou topinkou.

TIP: Houby a houbaření - sběr hub, jejich zpracování a využití v kuchyni

Zveřejněno 7. 5. 2022

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žampiony na francouzský způsob

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wMYm

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žampiony na francouzský způsob

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wMYm

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

zizala: o tom nepochybuj, už jsem udělala, s citrónovou šťávou, a bylo to skvělé

To by mi chutnalo :yes:

:-)<3:yes::-K

Suroviny:
žampióny, máslo, víno bílé, pepř, sůl, šťáva citronová, nať petrželová

Přidat fotografie receptu