Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vařená sekaná z krůtího masa s vejci

Hodnocení receptu je 4,7 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

rozmarynaH rozmarynaH

Středně náročný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 45 min

75 min (30 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 8 porcí

8porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 676 kJ /
1 357 kcal
Bílkoviny193,59 g
Tuky44,43 g
Vláknina2,03 g
Cholesterol 1,14 g
Sodík 3,18 g
Sůl7,47 g
Sacharidy44,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Krůtí maso nakrájíme na menší kusy a vložíme je do sekáčku. Maso nasekáme najemno. Ale můžeme použít i mlýnek. Krok 2: Nasekané či namleté maso přendáme do mísy, přidáme k němu všechna vajíčka, nastrouhaný sýr, strouhanku, sůl i grilovací koření. Rukou směs dokonale promícháme a ochutnáme, zda je dost slaná. Pokud není, přidáme opatrně ještě sůl. Krok 3: Ze směsi na sekanou vytvoříme šišku. Měla by mít přibližný průměr 9-10 cm a měla by být dlouhá 16–18 cm. Rozprostřeme arch papíru na pečení. Sekanou do něj zabalíme a konce zatočíme jako bonbon. Krok 4: Nyní sekanou, zabalenou v papíru na pečení, důkladně zabalíme do archu alobalu. Konce dobře utěsníme. A po prvním alobalu sekanou zabalíme ještě do druhého archu a konce rovněž pečlivě stočíme. Sekanou totiž budeme vařit ve vodě a nechceme, aby se k ní voda dostala. Krok 5: Do prostorného hrnce nebo kastrolu nalijeme dostatek vody a necháme ji přijít k varu. Dokonale utěsněnou šišku sekané vložíme do vroucí vody tak, aby byla celá pod vodou. Hrnec přikryjeme poklicí. Krok 6: Od bodu varu sekanou vaříme 45 minut. Pak zdroj tepla vypneme, seknou vyjmeme na tác a zabalenou ji necháme téměř vychladnout. Pak sekanou rozbalíme, nakrájíme ji na plátky a můžeme podávat. Krok 7: Výborná je se zeleninovým salátem a nějakým dipem či dressingem, který máte rádi.

TIP: Rozdělení a zpracování drůbeže

Zveřejněno 24. 5. 2022

Poznámka autorky rozmarynaH

Ještě si pamatujete na legendární konzervu „krůtí maso s vejci“? Také vám chutnala? Pokud ano, tak si ji směle připravte podle mého receptu. Chutná totiž úplně stejně.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vařená sekaná z krůtího masa s vejci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lYQQ7

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vařená sekaná z krůtího masa s vejci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lYQQ7

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Marie Svarcova: Marie, děkuji za komentář:-K Když se zmíní slovo "konzerva" v souvislosti s potravinami, tak se hodně lidí s pohrdáním naježí. Všechny ujišťuji, že v této sekané není žádné éčko ani žádné dochucovadlo. :-)

:-)<3:yes::yes: skoro zapomenutý recept a je dobře, že jsi ho připomněla, recepti foto se mi líbí :-K

Anna Kocikova: Drahuško, pochvala od Tebe mě vždy potěší. Děkuji.:-K

Marcelko ihned po přečtení názvu receptu se mi vybavila u nás kdysi velice oblíbená konzerva krůtí maso s vejci:-Q
Recept se mi moc líbí a fotky také:-K

Eja57: Děkuji a jsem moc ráda, že se Vám recept líbí.:-K:-K

Ještě než jsem dočetla k poznámce, vybavila se mi ta konzerva. Bývala moc dobrá. Hezký recept.:-K

Suroviny:
prsa krůtí, vejce, sýr nastrouhaný, strouhanka, sůl, koření grilovací

Přidat fotografie receptu