Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Řezy s tvarohovo - smetanovým krémem a ovocem

Řezy s tvarohovo-smetanovým krémem a ovocem jsou skvělou volbou pro všechny milovníky jemných a osvěžujících dezertů. Tento lahodný zákusek kombinuje lehký a nadýchaný korpus s bohatým krémem z tvarohu a smetany, který je doplněn čerstvým ovocem pro dokonalou rovnováhu chutí.

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Náročný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 20 min

35 min (15 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 20 kusů

20kusů

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 555 kJ /
3 957 kcal
Bílkoviny121,16 g
Tuky192,85 g
Vláknina12,00 g
Cholesterol 1,68 g
Sodík 1,08 g
Sůl2,40 g
Sacharidy407,34 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Předem připravíme ingredience z chladničky, aby měly stejnou teplotu, než začneme pracovat.
Zapneme troubu na 180 ° C a plech 32x23 cm vyložíme pečícím papírem a ten potřeme několika kapkami oleje. Prosejeme mouku s práškem a kakaem, dáme stranou. Krok 2: Z bílků se špetkou soli ušleháme hustý, pevný sníh. Ve druhé míse ušleháme žloutky s cukrem, po chvilce šlehání přidáme horkou vodu a došleháme hustou bílou pěnu. Do pěny zašleháme olej a střídavě přidáváme moučnou směs a polovinu ušlehaného sněhu Nešleháme, ale pomocí ruční
metličky obracíme a promícháváme, nakonec vmícháme zlehka ostatní sníh. Krok 3: Těsto rozdělíme na poloviny, pokud máme dva stejné plechy vlijeme na každý jednu polovinu, uhladíme a dáme péct. Pokud máme jen jeden plech dáme péct jednu polovinu, připravíme ještě jeden papír stejné velikosti. Můžeme také upéct na jednom velkém plechu a upečený rozdělit na poloviny. Krok 4: Jakmile těsto v troubě vyběhne asi po 2 minutách, snížíme teplotu na 170 ° C a dopečeme cca 8-10 minut (podle vlastní trouby, zkusíme špejlí). Když se odděluje těsto od stěn plechu bývá upečené. Vyndáme upečený korpus i s papírem na mřížku, plech zchladíme studenou vodou, otřeme papírovou utěrkou, dáme připravený papír, nalijeme těsto a upečeme stejným způsobem i druhou polovinu. Krok 5: Oba pláty korpusu necháme zcela vychladnout, pokropíme rumem a potřeme vrchní strany džemem. Ušleháme hustou šlehačku a dáme do chladničky. Do šlehací mísy dáme tvaroh, máslo, vanilkový cukr a moučkový cukr dle chuti. Šleháme do hladké konzistence. Připravíme želatinu dle návodu na obalu. Krok 6: Do rozpuštěné želatiny dáme asi lžíci ušlehaného tvarohu, promícháme a vlijeme za stálého šlehání do šlehací mísy k tvarohovému krému, nakonec přidáme ušlehanou šlehačku a metličkou promícháme. Krok 7: Jeden korpus i s papírem dáme zpět do plechu a naneseme na džemem potřenou stranu krém, uhladíme a druhý korpus potřenou stranou na krém překlopíme, stáhneme zlehka papír a dáme do chladu ztuhnout nejlépe přes noc. Vrch můžeme polít čokoládou nebo ozdobit šlehačkou a ovocem.

Zveřejněno 4. 6. 2022

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Řezy s tvarohovo - smetanovým krémem a ovocem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v2qgM

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Řezy s tvarohovo - smetanovým krémem a ovocem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v2qgM

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (2)

MiskaM: :-) moc děkuji za komentář -jo jo byly hned "sežrané" :-K přeji krásný a pohodový den

Mňam, ty řezy vypadají žravě Maruš <3 :-K

Suroviny:
bílek, sůl, žloutek, cukr krupice, voda, olej, mouka polohrubá, kakao, kypřící prášek, tvaroh jemný, máslo, cukr vanilkový, cukr moučkový, smetana ke šlehání, želatina, rum, džem rybízová, jahody

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu