Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Marmeláda z jahod a rebarbory

Domácí marmelády se těší stále větší oblibě. Pokud vás nebaví klasické kombinace, zkuste vylepšit jahodovou marmeládu rebarborou, která svou nakyslostí dokonale vyváží sladkou chuť cukru a jahod. Skvěle se hodí na palačinky či do jogurtu.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

jirka__officialni jirka__officialni

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 5 min

45 min (40 min příprava + 5 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 024 kJ /
2 157 kcal
Bílkoviny9,25 g
Tuky0,75 g
Vláknina27,50 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 33 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy514,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Jahody omyjeme, zbavíme stopek a necháme okapat. Podle velikosti překrájíme na čtvrtiny nebo na půlky a vsypeme je do většího hrnce. Krok 2: Rebarboru oloupeme, nakrájíme na malé špalíčky a přisypeme k jahodám. Krok 3: Jahody s rebarborou zasypeme cukrem, dobře promícháme, přidáme skořici, přivedeme k varu a povaříme 5 minut. Skořici odstraníme, marmeládu rozmixujeme. Krok 4: Sklenice i s víčky vyvaříme, důkladně osušíme čistou utěrkou a naplníme horkou marmeládou. Krok 5: Očistíme hrdla, uzavřeme, na 5 minut postavíme na víčko, pak otočíme a marmeládu necháme vychladnout.

TIP: Nejlepší recepty na jahodový džem

Zveřejněno 7. 6. 2022

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Marmeláda z jahod a rebarbory

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yPl8R

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Marmeláda z jahod a rebarbory

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yPl8R

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

Dovolila jsem si přidat fotografii a pro inspiraci také svůj recept. Pokud by to vadilo, obojí smažu:https://www.varimesmarcelou.cz/zavarovani-konzervo...

Suroviny:
jahody, rebarbora, cukr želírovací, skořice celá

Přidat fotografie receptu