Suroviny pro 10 kusů
10kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 826 kJ / 914 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 29,92 g |
Tuky | 50,71 g |
Vláknina | 15,00 g |
Cholesterol | 266 mg |
Sodík | 147 mg |
Sůl | 0,32 g |
Sacharidy | 77,09 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mák dáme do misky, spaříme horkým mlékem, promícháme a vmícháme cukr. Necháme zchladnout a vsáknout mléko. Omyté a okapané višně vypeckujeme. Zapneme troubu
na 180 °C. Krok 2: Na rozvinutý plát těsta rozetřeme makovou hmotu asi 2 cm od kraje, poklademe vypeckovanými višněmi. Pokud máme višně z mrazáku, necháme je povolit, propláchneme na sítku teplou vodou a okapané vypeckujeme. Krok 3: Plát svineme, oba konce zahneme pod závin, přendáme na plech i s papírem. Vrch několikrát propíchneme vidličkou, potřeme rozkvedlaným vejcem a upečeme dozlatova. Krok 4: Vychladlý závin nakrájíme a poprášíme moučkovým cukrem.
na 180 °C. Krok 2: Na rozvinutý plát těsta rozetřeme makovou hmotu asi 2 cm od kraje, poklademe vypeckovanými višněmi. Pokud máme višně z mrazáku, necháme je povolit, propláchneme na sítku teplou vodou a okapané vypeckujeme. Krok 3: Plát svineme, oba konce zahneme pod závin, přendáme na plech i s papírem. Vrch několikrát propíchneme vidličkou, potřeme rozkvedlaným vejcem a upečeme dozlatova. Krok 4: Vychladlý závin nakrájíme a poprášíme moučkovým cukrem.
Zveřejněno 13. 6. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rychlý makový závin s višněmi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rkZRL
Moje poznámka
Rychlý makový závin s višněmi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rkZRL
Nejnovější recepty
Domácí kváskový chléb
Přidáno před 4 hodinami
Zapečené jitrnice na zelí
Přidáno před 8 hodinami
Prejtem plněné bramborové knedlíky se špenátem
Přidáno před 8 hodinami
Jitrnice s vaječnými kroupami
Přidáno před 8 hodinami
Jelítko s nastavovanou kaší
Přidáno před 8 hodinami
Opečené jitrnice s růžičkovou kapustou
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Luxusní a rychlý makovník: Na vláčný a kyprý moučník je potřeba kvalitní mák, jemnost dodá smetana a bohatší chuť máslo
Pět nejoblíbenějších pomazánek na každý den: Připravte si k rychlé svačině či večeři tuňákovou, avokádovou nebo česnekovou
Švábské kobližky Fasnetsküchle: Tradiční masopustní pečivo musí být dozlatova osmažené a voní skořicí
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vařila myšička kašičku
zuzi777a před 13 minutami
Tukožroutská polévka
Neregistrovaný před 25 minutami
Bramborová polévka od babičky
Neregistrovaný před 37 minutami
Vánoční cukroví
Neregistrovaný před 41 minutami
Brambory "na loupačku"
zuzi777a před 47 minutami
Vepřové koleno v pomalém hrnci
Neregistrovaný před 50 minutami
Rychlé pečené brambory
zuzi777a před 54 minutami
Hrnková buchta s tvarohem
MonkaF před 56 minutami
Šumavská bramboračka
Neregistrovaný před 58 minutami
Smetanový základ na pizzu
Neregistrovaný před 1 hodinou
Suroviny:
těsto listové,
mák mletý,
cukr moučkový,
mléko,
višně,
vejce,
cukr
Komentáře (10)