Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zeleninová polévka s uzeným jazykem

Ne nadarmo se říká, že polévka je grunt. Smetanová polévka z uzeného vývaru je plná zeleniny a masa z uzeného jazyka, který má zajímavě kouřovou chuť. Navíc krásně voní po libečku.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

RubyRom RubyRom

Snadný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 35 min

65 min (30 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 281 kJ /
545 kcal
Bílkoviny12,60 g
Tuky31,68 g
Vláknina13,09 g
Cholesterol 98 mg
Sodík 154 mg
Sůl0,39 g
Sacharidy47,06 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Mrkev nastrouháme nahrubo. Kedlubnu očistíme a nakrájíme. Květák pokrájíme. Krok 2: Na másle zpěníme cibuli, přidáme mrkev a orestujeme. Zaprášíme moukou a za stálého míchání krátce orestujeme, zalijeme studeným uzeným vývarem, osolíme a opepříme. Krok 3: Přidáme kedlubnu, květák a větvičku libečku. Povaříme, vlijeme smetanu, přidáme nasekanou petrželku a polévku prohřejeme. Krok 4: Můžeme dochutit vegetou a citronem.
Nakrájené uzené vložíme do polévky až na talíři.

TIP: Abeceda polévek - recepty na každý den

Zveřejněno 14. 6. 2022

Poznámka autorky RubyRom

Pokud nemáme uzený jazyk nebo ho nemáme rádi, můžeme použít i jiné uzené maso.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zeleninová polévka s uzeným jazykem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v2qon

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zeleninová polévka s uzeným jazykem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v2qon

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
máslo, cibule, mrkev, květák, kedlubna, mouka hladká, jazyk uzený, sůl, pepř mletý, petrželka, libeček, smetana, jazyk uzený, vegeta, citron

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu