Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Těstoviny s čerstvými rajčátky pro horké letní dny

Ideální na oběd na horký letním den. Máme-li kvalitní chutné těstoviny a dobrá vyzrálá rajčátka, nebude mít tohle opravdu bleskem uvařené jídlo chybu. Chuť doladí také čerstvá bazalka, kterou doplní posyp z parmazánu.

Hodnocení receptu je 5,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Dajda Dajda

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 10 min

30 min (20 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 porce

1porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 589 kJ /
380 kcal
Bílkoviny12,41 g
Tuky1,41 g
Vláknina6,74 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 16 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy76,55 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rajčátka překrojíme na půlky nebo čtvrtky. Česnek rozdrtíme hranou nože, nasekáme a přidáme k rajčatům. Krok 2: Osolíme, opepříme čerstvě namletým pepřem a přidáme bazalku, ideálně čerstvou, ale může být i sušená. Přidáme kvalitní olivový olej a promícháme. Krok 3: Pak už jen uvaříme těstoviny a smícháme je s rajčaty. Můžeme posypat špetkou parmazánu.

Zveřejněno 16. 6. 2022

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Těstoviny s čerstvými rajčátky pro horké letní dny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VOpvz

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Těstoviny s čerstvými rajčátky pro horké letní dny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VOpvz

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

:-)<3:yes::-K

Eja57: :yes::yes::yes:

Dajda: jasně

Eja57: Prosím, prosím, bude foto? ;-)

Dajda: není zač, v plánu je pomerančové kuře s kuskusem. Už se na to těším.:-K

Eja57: Fotka - SUPER! Děkuji. :-K

Doporučuji, moc dobre. :yes:

Nemám čerstvou bazalku, takže až zítra, už se na to těším.

Suroviny:
těstoviny, rajče, česnek, olej olivový, sůl, pepř mletý, bazalka čerstvá, parmazán

Přidat fotografie receptu