Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Buchta s citronovou polevou z hrníčku - pečeno v remosce

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Merylas Merylas

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 40 min

70 min (30 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 782 kJ /
1 860 kcal
Bílkoviny40,23 g
Tuky64,07 g
Vláknina4,40 g
Cholesterol 538 mg
Sodík 357 mg
Sůl1,03 g
Sacharidy278,42 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Čtyři hrníčky vhodné na pečení vymažeme změklým máslem nebo jiným tukem a vysypeme je jemně nastrouhanými piškoty. Krok 2: Do menší mísy odvážíme mouku, přidáme mletou skořici podle chuti, prášek do pečiva, Solamyl a vše promícháme. Krok 3: Do další mísy vložíme krupicový cukr, přidáme vejce a ručním šlehačem vyšleháme do bělavé pěny. Za stálého šlehání pomalu přiléváme olej. Pak krátce při nejnižších otáčkách opatrně vmícháme jogurt a následně připravenou moučnou směs. (Nebo jogurt a pak mouku vmícháme už ručně stěrkou.) Krok 4: Vzniklým těstem naplníme připravené hrníčky, ty vložíme do pečicí mísy remosky o průměru 22 cm a zapneme ji. (Kdo nemá remosku, upeče klasicky v předehřáté troubě při teplotě cca 175-180 °C. Bude se péct kratší dobu, než v remosce.) Krok 5: Pečeme celkově 40-45 minut, ale po zhruba 20 minutách shora přikryjeme kolečkem alobalu o průměru mísy, aby se povrch nepřipaloval. Krok 6: Po upečení, odklopení a vyjmutí ze zásuvky můžeme horní díl otočit a na něj ještě na chvíli postavit mísu s hrníčky. Tím, že remoska peče shora, tak moučníky někdy bývají zespodu méně propečené a využije se zbytkové teplo. Pak je odložíme na mřížku a necháme vychladnout. Krok 7: Po vychladnutí vypichovačem středů, malou lžičkou nebo jiným nástrojem uděláme jamky. Těsto, které jsme vypíchli rozdrobíme a vidličkou spojíme s marmeládou v soudržnou hmotu a středy opět naplníme. Krok 8: Do menší misky prosejeme moučkový cukr, přidáme citronovou šťávu a umícháme polevu. Krok 9: Povrch potřeme polevou, dozdobíme cukrářským zdobením a necháme zaschnout. Krok 10: Konzumujeme přímo z hrníčku moučníkovou vidličkou.

TIP: Nejlepší recepty v remosce

Zveřejněno 22. 6. 2022

Poznámka autorky Merylas

Použila jsem hrníčky vhodné k pečení - průměr 8,5 cm, výška 6,4 cm, objem až po okraj 240 ml.

Recept je určen pro menší remosku o průměru mísy 22 cm. Mám starší, ještě s hliníkovou mísou. Kdo nevlastní remosku, lze upéct v klasické troubě.

Inspirace na: Vaříme krok za krokem - poupraveno. V původním receptu se do těsta přidávala místo prášku do pečiva jedlá soda a peklo se v mikrovlnné troubě.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Buchta s citronovou polevou z hrníčku - pečeno v remosce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L96vD

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Buchta s citronovou polevou z hrníčku - pečeno v remosce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L96vD

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Všem děkuji. :-K

:-):yes::yes::-K

Skvělé.Vzhledem k tomu, že už jsem sama a po těžké operaci je pro mě problém upéct malé množství.A zamrazované moučníky mi nevyhovují.Kupované už vůbec ne.Tak se pokusím upéct si jeden moučník v malém hrníčku.:yes::-K

Moc pěkný recept :yes::yes:

Suroviny:
cukr krupice, vejce, olej, jogurt bílý, mouka polohrubá, škrob bramborový, prášek do pečiva, skořice mletá, marmeláda, cukr moučkový, šťáva citronová, máslo, strouhanka, zdobení cukrářské

Přidat fotografie receptu