Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 21 417 kJ / 5 119 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 51,10 g |
Tuky | 339,69 g |
Vláknina | 8,60 g |
Cholesterol | 1,99 g |
Sodík | 430 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 460,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Oddělíme žloutky od bílků, z bílků ušleháme sníh.
Krok 2: Ze žloutků, cukru a 2 lžic vody ušleháme hustou pěnu, do které pomalu přidáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec opatrně vmícháme sníh. Nalijeme do předem vymazaného a moukou vysypaného plechu.
Krok 3: Vložíme do předehřáté trouby a piškotový korpus pečeme při 180 °C asi 15 minut podle typu trouby, korpus má mít zlatavou barvu. Pro jistotu zkusíme uprostřed propíchnout špejlí, těsto se nesmí lepit.
Krok 4: Korpus necháme vychladnout a uděláme krém. Změklé máslo vyšleháme a po částech k němu zašleháváme rozmačkané jahody a cukr. Šleháme dokud krém není celý obarvený, nadýchaný a nejsou v něm žádné hrudky. Na vychladlý korpus tento krém rovnoměrně rozetřeme.
Krok 5: Do hrnce dáme kousek másla/Hery a necháme rozpustit. Poté přidáme čokoládu a mícháme. Nakonec rozetřeme čokoládu na buchtu.
Zveřejněno 23. 6. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jahodové míša řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W6OQE
Moje poznámka
Jahodové míša řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W6OQE
Nejnovější recepty
Zapečené plněné kaiserky
Přidáno před 18 hodinami
Avokádový krém s kešu ořechy
Přidáno před 19 hodinami
Těstovinový salát s ricottou a grilovaným masem
Přidáno před 22 hodinami
Kroupy s opečenou jitrničkou
Přidáno před 22 hodinami
Pečená kuřecí stehýnka s kroupovým zelím
Přidáno před 22 hodinami
Vepřové plátky plněné prejtem
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Petr Štěpánek preferuje chlapské vaření: Používám koření, které by normální člověk nepozřel, směje se herec
Brokolicové gnocchi si zamilujete: Příprava je snadná, chuť luxusní, s malým trikem je navíc budete mít jako z restaurace
Milujete drobenku? Připravte si ji zásoby a podle jednoduchého návodu dobře zabalte a zamrazte. Vydrží až tři měsíce
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá kakaová buchta
Pechova.veronika84 před 1 minutou
Buchty
Neregistrovaný před 4 minutami
Zázvorový sirup pro posílení imunity při nachlazení
Neregistrovaný před 5 minutami
Těstoviny s nivovo-smetanovou omáčkou a kuřecím masem
Neregistrovaný před 5 minutami
Šunka z vepřového kolene
Neregistrovaný před 8 minutami
Žemlovka naslano
Neregistrovaný před 9 minutami
Rošťáci s kari
Neregistrovaný před 11 minutami
Frankfurtská polévka s bramborami
Neregistrovaný před 11 minutami
Krkonošská cibulačka
Neregistrovaný před 12 minutami
Prezidentská bábovka
Neregistrovaný před 15 minutami
Suroviny:
cukr,
vejce,
prášek do pečiva,
mouka polohrubá,
voda,
jahody,
máslo,
cukr,
čokoláda na vaření,
máslo,
tuk,
mouka
Komentáře (1)