Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jahodové řezy s krupičkovým krémem

Jahodové řezy s krupičkovým krémem jsou lahodným a osvěžujícím dezertem, který zaručeně potěší všechny milovníky sladkostí. Tento dezert spojuje lehký piškotový základ s jemným krémem z krupičky, který je dochucený čerstvými jahodami.

Hodnocení receptu je 5,0 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Náročný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 10 min bez doby chladnutí

40 min (30 min příprava + 10 min tepelná úprava, bez doby chladnutí)

Suroviny pro 1 plech

plech 32×23 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 802 kJ /
3 538 kcal
Bílkoviny81,96 g
Tuky158,12 g
Vláknina9,95 g
Cholesterol 1,09 g
Sodík 1,17 g
Sůl3,11 g
Sacharidy441,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zapneme troubu na 180 °C a plech 32x23 cm vyložíme papírem na pečení. Krok 2: Do mísy dáme vejce, cukr a elektrickým šlehačem začneme šlehat na nejvyšší stupeň. Přidáme horkou vodu a vyšleháme hustou bílou hmotu. Do hmoty zašleháme olej a poté ručně metličkou vmícháme směs mouky se solí, kakaem a kypřicím práškem. Krok 3: Těsto vlijeme na plech a dáme péct, po 5 minutách snížíme teplotu a dopečeme ještě 5-7 minut (podle trouby). Hotový korpus necháme na mřížce zcela vychladnout. Krok 4: Mezitím připravíme krém a omyjeme jahody a necháme je okapat na sítu. Krok 5: Krém můžeme udělat jednobarevný tak, že smícháme krupičku, cukr a pudinkový prášek. Dobře promícháme v mléce, uvaříme hustou kaši a ihned vmícháme máslo. Pokud chceme dvě barvy, tak uvaříme nejprve vanilkový, vlijeme a rozetřeme na korpus. Poté uvaříme jahodový a uvařený pak vlijeme a rozetřeme na vanilkovou vrstvu. Necháme vychladnout. Krok 6: Zatím nakrájíme stopek zbavené jahody na plátky a ty poklademe na krém. Krok 7: Podle návodu na obalu uděláme želatinu a mírně zchladlou jahody polijeme. necháme ztuhnout. Krok 8: Po ztuhnutí nakrájíme řezy a můžeme je dozdobit šlehačkou.

TIP: Nejlepší recepty na jahodové řezy

Zveřejněno 25. 6. 2022

Poznámka autorky Marie Svarcova

Na krém lze udělat jednu barvu se 4 lžícemi pudinku.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jahodové řezy s krupičkovým krémem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/68oBO

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jahodové řezy s krupičkovým krémem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/68oBO

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Vladka321: :-) moc děkuji za komentář, dobrý nápad a krásné foto :-K Krásný den

Výborná záležitost. Spodní korpus je vláčný, připomíná brownies. Možná je to tím, že jsem korpus potřela navrchu marmeládou a očividně se mi dospod prosákla i slabá želatinová poleva. Chtěla jsem, aby se jahody leskly a přitom nevznikla vysoká želatinová vrstva. Mezi jednotlivými krémy je ještě rybízový rozvar. Určitě jsem nedělala naposledy. Děkuji za rychlý a lehký recept 👍

RubyRom: :-) Moc děkuji Romanko, vážím si tvé pochvaly :-K Přeji krásný "osvěžující víkend" (u nás už od včera prší)

Miluju dezerty s jahodami, je to lahodné a osvěžující. Pochutnala bych si. Máš to krásné :-K

Suroviny:
vejce, cukr krupice, voda, olej, mouka polohrubá, sůl, prášek do pečiva, kakao, mléko, krupice dětská, cukr krupice, pudink vanilkový, máslo, mléko, krupice dětská, cukr krupice, pudink jahodový, máslo, jahody, želatina, šlehačka

Přidat fotografie receptu