Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nové brambory s vejci a smetanovou omáčkou

Hodnocení receptu je 4,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

RubyRom RubyRom

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 25 min

55 min (30 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 963 kJ /
1 664 kcal
Bílkoviny73,32 g
Tuky66,06 g
Vláknina17,10 g
Cholesterol 1,15 g
Sodík 771 mg
Sůl1,99 g
Sacharidy185,55 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory oškrábeme a uvaříme v osolené vodě. Vejce uvaříme natvrdo. Krok 2: Na másle orestujeme najemno nakrájenou bílou část jarní cibulky a přidáme mouku, dobře promícháme a uděláme světlou jíšku. Krok 3: Zalijeme mlékem , promícháme a přidáme vývar, libeček, koření, sůl a pepř. Přidáme nakrájenou zelenou část cibulky a smetanu. Dochutíme citronem. Krok 4: Podáváme s bramborem a vejci.

Zveřejněno 25. 6. 2022

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nové brambory s vejci a smetanovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/828Mj

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nové brambory s vejci a smetanovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/828Mj

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
brambory rané, sůl, vejce, máslo, cibulka jarní, mouka hladká, mléko, vývar masový, smetana, sůl, pepř, bobkový list, koření nové koření, pepř, šťáva citronová, libeček

Přidat fotografie receptu