Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ceviche z kapra (ryba marinovaná v citrusech)

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min Plus rozležení

30 min (30 min příprava, Plus rozležení)

Suroviny pro 1 porce

1porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 512 kJ /
839 kcal
Bílkoviny69,90 g
Tuky37,73 g
Vláknina22,53 g
Cholesterol 292 mg
Sodík 202 mg
Sůl0,40 g
Sacharidy44,97 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kapra nakrájíme na kostky cca 2x2. Vymačkáme šťávu ze všech citrusů, vmícháme kapra a necháme hodinu v lednici uležet. Občas promícháme. Krok 2: Mezitím nakrájíme rajčátka, avokádo a papričky na kousky, cibuli na proužky. Zkřehlé maso necháme okapat a smícháme se všemi surovinami. Krok 3: Vše opatrně promícháme, posypeme čerstvě mletým pepřem, koprem, dosolíme a pokapeme lehce olejem. Ihned podáváme.

Zveřejněno 27. 6. 2022

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ceviche z kapra (ryba marinovaná v citrusech)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gJY2k

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ceviche z kapra (ryba marinovaná v citrusech)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gJY2k

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Ivanaydeavean: nikdo netvrdil, že je to originál z Peru - 100 lidí =100 chutí ať žijete kdekoli :-)

Marie Svarcova: Paní Marie, ja ziju v Perú ( uz 10 let) takze recept samozrejme znam a neni to v citronove stave ale jedinne limetkove. Original je limetka, koryandr, cibule, "choclo" , sladka brambora "camote", cibule a sul.. to je original. ;-)

Ivanaydeavean: Recept je po mém..na netu jsou různé kombinace. Já o Peru a originálu nic nepíšu a chutnalo nám to. Děkuji za názor .:-K:-K

Ivanaydeavean: Ceviche (výslovnost seviče) je pokrm z ryb, oblíbený v přímořských oblastech latinské Ameriky. Připravuje se ze syrového rybího masa (používá se např. tuňák, žralok, zlak nachový nebo ledovka patagonská), které se nakrájí na malé kousky a marinuje několik hodin v citronové nebo limetové šťávě a pak se smíchá s nakrájenou cibulí, chilli papričkami a dalšími ingrediencemi. Kyselina citronová způsobí, že v mase proběhne denaturace a stane se poživatelnějším.

V Peru se 28. červen oslavuje jako Den ceviche. :-K

:-)<3:yes::yes: taková dobrota a krása - moc se mi líbí recept i provedení:-K

Dobry vecer. Muzu se prosím zeptat, odkud je recept? myslelo tím, z jaké zeme?. Protoze ceviche je z puvodu Perú ( ano, ziji v Perú) a pomeranc, citron a dalsi veci tam teda nepatri.
Vim ale ze jine zeme tam dávaji jiné veci a proto se ptam.
Ale musim podotknout, ze ceviche je originalni opravdu z Perú

Suroviny:
kapr, limetka, citron, pomeranče, cibule červená, rajče cherry, avokádo, chilli paprika čerstvá, koriandr, pepř mletý, olej sezamový, sůl, kopr

Přidat fotografie receptu