Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí rýžová smetana

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

TerezaVe

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 25 min

35 min (10 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 259 kJ /
1 257 kcal
Bílkoviny6,70 g
Tuky100,40 g
Vláknina2,50 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6 mg
Sůl0,03 g
Sacharidy80,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vše vložíme do hrnce a vaříme cca 25 min. Pokud použijete vyšší úzký hrnec, bude se vám dobře mixovat. Krok 2: Po uvaření rozmixujeme ponorným mixérem do hladka. Krok 3: Uchovávám zamražené po cca 200 ml.

Zveřejněno 29. 6. 2022

Poznámka autorky TerezaVe

Přestalo nás bavit platit 30 Kč za krabičku rýžové smetany, kterou používáme k výrobě domácích ledňáků. Zkusili jsme napodobit složení prodávaných smetan a na ledňáky je naprosto dostačující.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí rýžová smetana

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wp9r8

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí rýžová smetana

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wp9r8

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

TerezaVe: děkuji za vysvětlení, nikdy jsem si rýžovou smetanu nekoupila, ani jsem nevěděla, že existuje. :-D;-)

Nadja: Přesně tak, je to tak jako s kupovanou rýžovou smetanou. Ta se používá na zahušťování např. do omáček atd. Šlehat se nedá.
V tom je problém s náhražkami smetany, pokud máte alergii na mléko i na sóju. Sójové mléko se, tuším, dá používat k podobným účelům jako živočišné.

:-) Takže je to vlastně jen rozmixovaná vařená rýže s chutí rýže.
Nepředpokládám, že se dá našlehat stejně jako klasická šlehačka a stejně i použít?

Suroviny:
rýže kulatozrnná, olej, voda

Přidat fotografie receptu