Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Italský venkovský kotlík těstovin s fazolemi

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 15 min

20 min (5 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 451 kJ /
2 259 kcal
Bílkoviny158,37 g
Tuky49,29 g
Vláknina155,36 g
Cholesterol 150 mg
Sodík 4,04 g
Sůl7,50 g
Sacharidy219,72 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli rozkrojíme, sloupneme a nasekáme nadrobno, očištěný česnek nakrájíme na plátky. Pancettu nebo slaninu nakrájíme na kostičky. Podle návodu na obalu dáme vařit těstoviny, propláchneme na sítu fazole a necháme je okapat. Krok 2: V hluboké pánvi na středním stupni tepla ohřejeme olej, přidáme slaninu, cibuli a za stálého míchání cca 5 minut necháme slaninu pustit tuk a cibuli zesklovatět. Přidáme česnek, chilli nasekanou najemno a necháme rozvonět. Krok 3: Přidáme passatu nebo pyré z rajčat, promícháme a podlijeme asi 80-100 ml vody. Dle chuti osolíme, opepříme a přivedeme k varu. Přidáme fazole a při sníženém stupni tepla vaříme asi 15-20 minut do potřebné hustoty. Těstoviny uvařené naskus slijeme a vmícháme do omáčkynakonec přidáme čerstvé lístky bazalky a promícháme. Krok 4: Podáváme posypané strouhaným parmazánem a pokapané olivovým olejem (může být ochucený, např. bazalkový).

TIP: Jak ukládat sýry. Rady a tipy aby sýry neosychaly

Zveřejněno 30. 6. 2022

Poznámka autorky Marie Svarcova

Inspirace: Kuchařka dony Corleony, upraveno.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Italský venkovský kotlík těstovin s fazolemi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BBo6Y

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Italský venkovský kotlík těstovin s fazolemi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BBo6Y

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
těstoviny, fazole červené sterilované, pancetta, olej olivový, cibule, česnek, passata rajčatová, chilli paprika čerstvá, sůl, pepř mletý, sýr parmazán strouhaný, bazalka čerstvá, olej olivový

Přidat fotografie receptu