Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Plnene zemle na spenatu

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

o9o9judit

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 914 kJ /
457 kcal
Bílkoviny52,22 g
Tuky17,04 g
Vláknina6,10 g
Cholesterol 389 mg
Sodík 215 mg
Sůl0,41 g
Sacharidy21,35 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z másla a mouky si uděláme jíšku, zředíme mlékem a povaříme. Do hustého bešamelu vložíme špenát, osolíme a podusíme. Krok 2: Žemle rozkrojíme napříč, vydlabeme střídku a naplníme paštikou do které jsme přidali nasekanou zbylou pečeni, vejce, kapii a kapary. Touto nádivkou plníme vydlabané žemle. Krok 3: Špenát dáme do zapékací misky, poklademe žemlemi a chvíli zapečeme v troubě. Může se do nádivky přidat i zelený hrášek. Krok 4: U těchto plněných žemlí se fantazii nekladou meze, já osobně si je dělám i místo knedlíků ke guláši, s jinou nádivkou.

Zveřejněno 10. 8. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plnene zemle na spenatu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YvXM

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plnene zemle na spenatu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YvXM

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
rajká omáčka, žemle, žemle s paštikou, žemle se špenátem, plněnè knedlíky gulášem, recepty rajká omáčka, plnene zemle, toast spenat, vejce na tvrdo, recept zemle, špenátu, recept na mraženy špenat, omáčka rajka knedlík, besamel kapary

Suroviny:
žemle, paštika, maso pečené, vejce, kapie, kapary, špenát mražený, máslo, cibule, sůl, mléko, mouka hladká

Přidat fotografie receptu