Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Špikovaný květák

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

tejaja tejaja

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 10 min

25 min (15 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 768 kJ /
661 kcal
Bílkoviny31,88 g
Tuky48,17 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 168 mg
Sodík 1,13 g
Sůl2,80 g
Sacharidy24,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Karfiol povaríme v osolenej vode domäkka.
Vyberieme z vody a necháme chvíľočku odkvapkať. Krok 2: Cviklu, syr a kyslé uhorky nakrájame na hranolčeky a prešpikujeme nimi horúci karfiol. Uložíme na tanier. Krok 3: Kyslú smotanu zmiešame s lístkami tymiánu, nadrobno nasekanou cibuľou a soľou. Krok 4: Karfiol prelejeme omáčkou a ihneď podávame.

TIP: Jak zpracovat květák? Jak nejrychleji květák obalit a usmažit? Nejchutnější jídla z květáku

Zveřejněno 10. 7. 2022

Poznámka autorky tejaja

Inšpirovala som sa v knihe Zelenina vo výžive.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špikovaný květák

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XDxMg

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špikovaný květák

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XDxMg

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

cathleen (moderátorka): Ivka, pretože ak do horúceho karfiolu zapichnem syr, začne sa topiť, uhorka a cvikla okamžite v teple púšťajú šťavu a chuť toho karfiolu je niekde úplne inde ako keď to naukladám vedľa seba.
A keď to bolo takto na tanieri prešpikované, hostia hneď po tom skočili, čo si nemyslím, žeby urobili, ak by to bolo vedľa seba poukladané na tanieri. Chuťovo fakt iné.;-)

Marie Svarcova: Jaromira18: Dievčwtá, ďakujem, je to rýchle a chutné, a niečo iné ako bežne.:-K

Pochutnala bych si moc.:-K:-K:-K

Teri, asi mi uniká smysl toho špikování...chuť si představit snad dokážu, ale to špikování - nevím proč.

:-)<3:yes: zajímavé a hezká fotečka :-K

mika59: Ďakujem Miladka. :-K;-)

Terezko bezva nápad :yes::yes::yes:

Suroviny:
květák, okurky sterilované, řepa červená, sýr tvrdý, sůl, smetana kysaná, cibule, tymián, sůl

Přidat fotografie receptu