Suroviny pro 20 kusů
20kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 414 kJ / 2 728 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 61,82 g |
Tuky | 171,37 g |
Vláknina | 23,90 g |
Cholesterol | 1,24 g |
Sodík | 564 mg |
Sůl | 1,47 g |
Sacharidy | 222,65 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zapneme troubu na 180° C a plech 23x32 cm vyložíme pečícím papírem i do stran. Prosejeme mouku s práškem, kakao, vše promícháme a dáme stranou.
Krok 2: Do šlehací mísy dáme vejce s cukrem a šleháme na nejvyšší stupeň, přidáme horkou vodu a ušleháme hustou bílou pěnu, přilijeme olej. Do pěny ručně metličkou vmícháme po částech moučnou směs.
Krok 3: Těsto vlijeme na připravený plech, urovnáme a dáme péct. Jakmile nabude, snížíme teplotu na 170° C a dopečeme cca 10 minut podle trouby (když se odděluje od stran zkusíme špejlí). Upečený korpus vyndáme na mřížku a necháme vychladnout.
Krok 4: Ze všech uvedených surovin vyšleháme hladký krém ( pro rychlejší tuhnutí lze přidat i 10 g želatiny v prášku, připravené dle návodu), navrstvíme na korpus, uhladíme a necháme v lednici ztuhnout.
Krok 5: Lískové oříšky dáme na suchou pánev a krátce opražíme, přendáme na utěrku a promnutím zbavíme slupek. Poté oříšky částečně nakrájíme na kolečka a část nasekáme najemno.
Krok 6: Na ztuhlý krém nalijeme čokoládovou polevu z rozpuštěné čokolády se lžící smetany sladké nebo kysané pokojové teploty. Pokud je smetana studená musíme rychle promíchat, protože čokoláda také rychle tuhne. Ještě měkkou polevu posypeme oříšky a dáme do chladu ztuhnout.
Zveřejněno 17. 7. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Lískooříškové řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qxRVp
Moje poznámka
Lískooříškové řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qxRVp
Nejnovější recepty
Linecká srdíčka II
Přidáno před 10 hodinami
Rohlíčky s vůní skořice
Přidáno před 10 hodinami
Vepřová pečeně na minutku
Přidáno před 14 hodinami
Kolečka se slaným karamelem
Přidáno před 15 hodinami
Plněná vepřová svíčková v listovém těstě
Přidáno před 18 hodinami
Nugátové cukroví
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Máslové raženky (bulky)
Wanilor před 1 hodinou
Tvarohovo-jablečný kynutý koláč
Iwana666 před 8 hodinami
Kakaové řezy s krémem a čokoládou
Chmelova před 12 hodinami
Dvoubarevný piškot s polevou
Chmelova před 12 hodinami
Ošatkový chléb
monyss před 13 hodinami
Tmavé lněné rohlíky s kyškou
lecho před 14 hodinami
Slaný koláč z brokolice
lecho před 14 hodinami
Nadýchaná bublanina s meruňkami
KaterinaBilek před 15 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
tinakajfoszova před 17 hodinami
Vrstvená jablková buchta
vozlenka před 18 hodinami
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
voda,
olej slunečnicový,
mouka hladká,
kakao,
kypřící prášek,
tvaroh ve vaničce,
smetana kysaná,
máslo,
krém lískooříškový,
čokoláda hořká,
smetana,
ořechy lískové
Komentáře (2)