Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lečo se smetanou

Hodnocení receptu je 5,0 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

houba houba

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 15 min

30 min (15 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 porce

1porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie618 kJ /
148 kcal
Bílkoviny2,13 g
Tuky8,61 g
Vláknina6,12 g
Cholesterol 26 mg
Sodík 14 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy13,58 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na omastku trochu opeču na kolečka nakrájenou klobásu nebo párek. Krok 2: K uzenině přidám cibuli nakrájenou na čtvrtky a pak na plátky. Měla by být růžová a měkoučká. Krok 3: Následně do toho vmíchám na nudličky nakrájené zelené papriky, které v tom chvíli podusím. Krok 4: V tom čase spařím a oloupu rajčata, nakrájím je a přidám je k paprikám. Krok 5: Všechno spolu dusím (rajčata pustí šťávu, nebo podleju hrnkem nebo dvěma hrnky vody, podle toho, jak chci mít papriky měkké a kolik chci mít nakonec šťávy). Krok 6: Osolím, opepřím a hotové zaliji dobrou šlehačkou.
Pokud chci víc, do šlehačky rozkvedlám trochu hladké mouky a všechno ještě chvíli povařím.

TIP: Jak uvařit lečo? Bez této speciality maďarské kuchyně si těžko představíme naše letní vaření. Dá se připravovat v různých variantách

Zveřejněno 17. 7. 2022

Poznámka autorky houba

Množství surovin je orientační. Klobása je lepší než párek.

Tento recept mne naučila jedna hodně stará paní a jiné už nedělám. Je lahodné.

Pokud máte víc tekutiny, šlehačku rozmíchejte s troškou mouky a zalijte tím lečo. Chvíli povařte. Tenhle způsob se nehodí k bramborám (podle mě) ale k dobrému chlebu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lečo se smetanou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jRQvP

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lečo se smetanou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jRQvP

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

varím tiež - pridala som recept - moje je bez klobásy, ale nie je problém ho prilepšiť - zdokonaliť.

mika59: často jím i bez uzeniny, vzdycky se smetanou gran cucina (rostlinna).

Tak já bych to určitě vyzkoušela a i bez té klobásy..:-)

Eja57 (moderátorka):
Ta pani na ty zeme vazby nemela, rc mela cca od roku 1950, uz ho znala od ni i moje mama. Ale jasne, muze mit ten puvod. A parek? Kdyz doma klobasu nemam, parek mi opravdu nevadi. Nebo kousek uzenyho. Jsem zvedava, jestli to nekdo vyzkousi :-) Moje kamosky uz ho tak vari asi 3. Ochutnaly a uz ne jinak. stejne jako ja :-)

Děkuji za vložení receptu. :-K
Znám, je to moc dobre. Původ bych tipla Slovensko, Maďarsko.
A určitě s dobrou klobáskou a ne párkem.

Suroviny:
rajče, paprika čerstvá zelená, klobása, cibule, slanina, máslo, sůl, pepř, smetana ke šlehání

Přidat fotografie receptu