Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Smažený květák bez vaření

Oblíbený smažený květák v trojobalu není nutné vždy předvařovat, můžeme zkusit tuto jednodušší a rychlejší variantu. Syrový květák nakrájíme na plátky, ty pak obalujeme a smažíme. Plátky se prosmaží rovnoměrně, lépe než když smažíme růžičky vcelku.

Hodnocení receptu je 5,0 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 10 min

25 min (15 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 174 kJ /
281 kcal
Bílkoviny22,12 g
Tuky20,10 g
Vláknina0,24 g
Cholesterol 648 mg
Sodík 393 mg
Sůl0,89 g
Sacharidy2,71 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Květák zbavíme zelených listů a omyjeme a osušíme. Poté položíme na prkénko a krájíme na výšku na cca 1-1,5 cm plátky. Co odpadne necháme do polévky. Krok 2: Rozšleháme vejce se solí, pepřem a paprikou, dle chuti přidáme hořčici. Rozehřejeme pánev s tukem. Krok 3: Plátky květáku namočíme ve vejcích, strouhance, opět ve vejcích a hned vkládáme do pánve na rozehřátý tuk. Smažíme pozvolna, aby změkl, trvá to cca 5-7 minut dozlatova. Krok 4: Hotový květák odkládáme na papírový ubrousek, který odsaje přebytečný tuk. Podáváme s různě upravenými bramborami a salátem.

TIP: Nejlepší recepty a tipy na zpracování květáku

Zveřejněno 27. 7. 2022

Poznámka autorky mika59

Měla jsem zbytek sezamu, tak jsem ho přidala do strouhanky, ale nemusí tam být. Tyhle plátky se na rozdíl od růžiček velice dobře smaží, stejnoměrně.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smažený květák bez vaření

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n5Qll

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Smažený květák bez vaření

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n5Qll

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

satelit: Děkuji:-K:-K:-K

To je skvělý nápad Miko!

Už před několika lety jsem zkusila květák obalit bez předváření. Také to šlo a jinak to už nepřipravuji. I celé růžičky květáku se dají takto připravit a je to skvělé.:-)

janatka: teď jsem objevila tento recept, také už nějakou dobu obaluji jednotlivé růžičky bez vaření, a i poměrně velké kusy jsou krásně měkké. Chutná mi takto určitě víc, z vařeného květáku bylo jídlo moc "rozblemcané", prostě takové bláto :-)

<3<3<3

skvělý nápad

:-)<3:yes::-K

Suroviny:
květák, vejce, strouhanka, hořčice dijonská, sůl, pepř mletý, paprika sušená sladká, tuk na smažení

Přidat fotografie receptu