Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rychlé špagety s boloňskou omáčkou

Hodnocení receptu je 3,7 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Laura.

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 50 min

60 min (10 min příprava + 50 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 513 kJ /
840 kcal
Bílkoviny87,33 g
Tuky34,40 g
Vláknina16,03 g
Cholesterol 320 mg
Sodík 454 mg
Sůl1,17 g
Sacharidy38,35 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli, mrkev a celer oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme zeleninu a dozlatova opečeme. Krok 2: K zelenině přidáme mleté maso, které rozdrobíme na malé kousky a osmažíme. Mícháme a vařečkou maso oddělujeme od sebe. Krok 3: Přidáme rajčatovou passatu nebo konzervu loupaných rajčat, protlak a koření. Zamícháme a dusíme na mírném stupni alespoň 30 minut. Krok 4: Nakonec v osolené vodě uvaříme špagety dle návodu na obalu a servírujeme posypané sýrem.

Zveřejněno 27. 7. 2022

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rychlé špagety s boloňskou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o2RmK

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rychlé špagety s boloňskou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o2RmK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Výborná omáčka.:yes:

Ital by se takovému receptu vysmál. Úplně největší zrůdnost je vařit půl hodiny. Ital jednak dává řapíkatý celer a vaří NĚKOLIK hodin. Já dělám v hrnci na pomalé vaření, což je ideální. A samozřejmě platí heslo, že omáčka čeká na těstoviny, takže špagety se přidají do mísy s omáčkou ne naopak.

mika59: no ze zde prezentovaných jako "bolonska" je z těch "lepších", ale naprosto souhlasím s tebou. Plus bazalka a oregano tam nemají co dělat. Plus těstoviny vložíme do omáčky. Ale jako dobrá rychlovka ano.

Alzbetina Prk.: Já neříkám, že je špatná, ale asi by tam mělo být víno, trochu mléka a celer řapík. A doba úpravy by měla být pozvolná, alespoň dvě i tři hodiny lehce probublávat. Ale i tahle je určitě dobrá.:-):-K

mika59: nevím, jak to myslíte, ale zrovna na téhle mi nepřipadá vůbec nic špatného :-)

Né každá boloňská je boloňská..:-)

Suroviny:
maso hovězí mleté, passata rajčatová, protlak rajčatový, cibule, mrkev, celer, olej olivový, sůl, pepř, bazalka čerstvá, koření oregáno, těstoviny špagety, sýr tvrdý

Přidat fotografie receptu