Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Koprovka jak ji dělám já

Koprovka - pro někoho postrach školních jídelen, pro někoho vzpomínka na babiččinu skvělou omáčku. Každá domácnost má svůj recept. Někdo používá jako základ vývar, někdo mléko. Vyzkoušejte i tento, voní koprem, máslem a smetanou.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eja57 Eja57

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 25 min

35 min (10 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 766 kJ /
422 kcal
Bílkoviny8,92 g
Tuky34,13 g
Vláknina0,60 g
Cholesterol 300 mg
Sodík 55 mg
Sůl0,13 g
Sacharidy19,51 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z mouky s máslem připravíme světlou jíšku. Zalijeme postupně za stálého míchání studenou vodou a 20 minut provaříme. Krok 2: V kastrolku přivedeme k varu 2 lžíce octa a 2 lžíce vody, vsypeme nasekaný kopr a odstavíme. Krok 3: Vlijeme do omáčky. Ochutnáme, osolíme a dle chuti přidáme ještě kapku octa a kostku cukru. Smetana chuť ještě zjemní. Krok 4: Ve smetaně důkladně rozmícháme žloutek a vlijeme do základu, necháme jen prohřát, už nevaříme. Krok 5: Podáváme podle chuti, např. s brambory a vajíčkem.

TIP: Jak uvařit koprovou omáčku. Jak ji zahustit a ochutit podle osvědčených receptů

Zveřejněno 29. 7. 2022

Poznámka autorky Eja57

Volně upravený recept z Labužníka.

Je možné použít i rostlinnou 31% smetanu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Koprovka jak ji dělám já

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wp9xw

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Koprovka jak ji dělám já

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wp9xw

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

Suroviny:
mouka hladká, máslo, voda, ocet, smetana, žloutek, kopr, sůl, cukr

Přidat fotografie receptu