Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Salát a la Tabouleh s pečeným kuřecím prsem a tzatziki

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

VaclavStafl-Benefoods VaclavStafl-Benefoods

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 15 min

40 min (25 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 487 kJ /
1 789 kcal
Bílkoviny207,71 g
Tuky36,16 g
Vláknina14,96 g
Cholesterol 407 mg
Sodík 528 mg
Sůl1,15 g
Sacharidy152,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuřecí prsa necháme vcelku, okořeníme a potřeme olejem. Poté zprudka orestujeme ze všech stran na pánvi a buď necháme dodělat v předehřáté troubě na 170°C zhruba 15 minut, případně můžeme lehce podlít a na stažený plamen nechat zakryté dodělat na pánvi. Krok 2: Poté si připravíme kuskus. Do větší misky dáme kuskus, osolíme, zalijeme právě převařenou vodou a necháme 3 minutky zakryté. Poté promícháme a necháme trochu vychladnout. Přidáme nasekaná rajčata a petržel (+ mátu, máme-li), zakápneme citronovou šťávou, promícháme a dochutíme dle potřeby. Krok 3: Nakonec se připravíme tzatziki. Okurku nastrouháme (podle chuti můžeme nechat i část slupky) a dáme do misky, přidáme řecký jogurt, sůl, pepř, prolisovaný česnek, citronovou šťávu a čerstvý kopr (lze vynechat, pokud nechutná). Promícháme, ještě jednou dochutíme a podáváme na plátky pokrájené prso s taboulehem a tzatziki.

Zveřejněno 5. 8. 2022

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Salát a la Tabouleh s pečeným kuřecím prsem a tzatziki

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z6Oy6

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Salát a la Tabouleh s pečeným kuřecím prsem a tzatziki

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Z6Oy6

Marie

Komentáře (8)

Krasne upravene maso ! A je to do diety jak delane a pritom spousta chuti

Eja57 (moderátorka): Tak jsem se podle vaší rady podívala na profil autora.A na mém názoru to nic nemění. Výživových poradců jsou mraky.Ale tzatziky z odtučnělého jogurtu je podle mě špatně. Já veškeré nízkotučné výrobky ignoruju.

elunda: možná se podívat na profil autora?

Dovolte poznámku.
Každý kdo ochutnal pravé řecké tzatziky ví,že Řekové používají ten nejtučnějši jogurt, něco jako naše kysaná smetana. Z jogurtem 0 procent byste určitě neuspěl.

bofinka: ano, tak má tabouleh vypadat:yes:
A i chutnat. Já tedy nedávám česnek.

Alzbetina Prk.:

Zde dve vystizne fotografie, "hodne zelene", malo bulguru, prakticky original toho libanonskeho.

:-)Kuskus mám ráda. masíčko také ale tzatziky mi nechutná - je to můj problém, tak bod posílám:yes: i za foto :yes:

Vítám Tě na webu, těšíme se na další recepty.
Jen malá poznámka, podle fotky je to kuskus s petrželkou a rajčaty, rozhodně ne tabouleh. Množství petržele je tam zásadní, tady je jí opravdu málo.

Suroviny:
prsa kuřecí, olej, sůl, pepř, kuskus, sůl, citron, petržel, rajče, máta, okurka čerstvá, jogurt řecký, sůl, pepř, česnek, kopr

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu