Suroviny pro 16 porcí
16porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 933 kJ / 3 330 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 76,31 g |
Tuky | 122,17 g |
Vláknina | 17,70 g |
Cholesterol | 795 mg |
Sodík | 231 mg |
Sůl | 0,49 g |
Sacharidy | 462,09 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do mísy nasypeme mouku, uděláme důlek, rozdrobíme do něho kvasnice, posypeme lžící cukru, zalijeme částí vlahého mléka, zakryjeme a necháme 15 minut vykynout kvásek. Než nám vykyne kvásek, tak ve druhé misce rozetřeme změklé máslo s moučkovým cukrem.
Krok 2: Do mouky přidáme rozetřené máslo s cukrem, vejce, žloutek, rum, citronovou kůru, sůl, zbylé mléko a zaděláme vařečkou těsto, tak dlouho až se nám nelepí na mísu. Přikryjeme a necháme 1 hodinu v teple vykynout.
Krok 3: Než těsto vykyne překrojíme švestky na půlky a odstraníme pecky. V misce si s hladké mouky, moučkového cukru, vanilkového cukru a másla uděláme drobenku.
Krok 4: Vykynuté těsto v míse promícháme a vyklopíme na vymazaný plech, rozmačkáme ho po celém dně a válečkem srovnáme do roviny. Nemáme-li ho tak třeba skleničkou.
Krok 5: Poklademe na něj švestky, posypeme skořicovým cukrem, drobenkou, přikryjeme a necháme 15 minut vykynout.
Krok 6: Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 30 minut dozlatova, podle toho jak nám peče trouba.
Zveřejněno 8. 8. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Újezdecký švestkový koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJYK6
Moje poznámka
Újezdecký švestkový koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJYK6
Nejnovější recepty
Pečená uzená kachní prsa na medu s růžovým zelím a bramborovými noky
Přidáno před 1 hodinou
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 9 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 11 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 11 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno 2. 12. 2024 18:29
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá kuřecí "znojemská" omáčka
Mystic před 1 hodinou
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 1 hodinou
Plněné ořechy
Handour před 2 hodinami
Marokánky III - cukroví
Panova před 2 hodinami
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 2 hodinami
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 2 hodinami
Kuřecí špízy
Tacek před 2 hodinami
Pečené brambory v troubě
Tacek před 2 hodinami
Makové kytičky
renatamanglova618 před 3 hodinami
Suroviny:
mouka polohrubá,
cukr moučkový,
vejce,
žloutek,
rum,
máslo,
kvasnice,
sůl,
kůra citronová,
mléko,
cukr skořice,
švestky,
mouka hladká,
cukr moučkový,
máslo,
cukr vanilkový
Komentáře (8)