Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rajčatová šťáva k uskladnění

Hodnocení receptu je 5,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Středně náročný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 60 min

90 min (30 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 478 kJ /
3 938 kcal
Bílkoviny85,00 g
Tuky24,27 g
Vláknina251,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 623 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy745,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do vajíčka na louhování čaje dáme koření.
Všechnu zeleninu očistíme a z jablek vykrájíme jádřince. Krok 2: Poté vše nakrájíme na drobnější kusy, dáme do velkého hrnce, přidáme koření a trochu vody. Krok 3: Pod pokličkou dusíme slabým varem a za občasného promíchání 30 minut.
Po uvaření z hrnce vyndáme koření a vše rozmixujeme ponorným mixérem. Krok 4: Pak propasírujeme přes jemné síto do širokého kastrolu a silnějším varem odpaříme část tekutiny.
Často zamícháme aby se houstnoucí šťáva nepřichytila. Krok 5: Po zredukování na požadovanou hustotu horkou šťávu nalijeme do čistých sklenic, okraje otřeme a zavíčkujeme.
Sterilujeme 20 minut při 85 °C. Krok 6: Po naředění můžeme šťávu použít k pití.
Jinak je vhodná jako základ pro omáčku, polévku nebo pod maso.

TIP: Jak zpracovat úrodu rajčat. Jsou vhodná do salátů, k vaření i zavařování

Zveřejněno 19. 8. 2022

Poznámka autorky Anna Kocikova

Hotová šťáva vyšla do 6 větších sklenek od okurek.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rajčatová šťáva k uskladnění

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZRVp

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rajčatová šťáva k uskladnění

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZRVp

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Marie Svarcova: Maruško,děkuji:-KLoni jsem také dala celerové listy z bulvy,ale nebylo to ono.Tak jsem to vyzkoušela s řapíkatým a u toho už zůstanu.Ale jinak je tento základ dobrý i bez něj:-8
Rajčat míváme hodně díky kamarádovi,který nás každý rok poctivě zásobí(rajčata,papriky,cukety):-)Z rajčat z obchodu není v poslední době dobrý ani salát.Jsou úplně bez chuti8-(

mika59: Moc děkuji,Miladko:-8:-K

:-)<3:yes: pěkný recept, dělávala jsem ji podle bývalé sousedky, tehdy nebyl řapíkatý celer a dávaly se čerstvé listy celerové bulvy, rajčata se pěstovala do výkupu :-K

To se mi líbí moc..:yes::yes:

Suroviny:
rajče, jablko, cibule, celer řapíkatý, bobkový list, koření nové koření, pepř, skořice celá

Přidat fotografie receptu