Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pórek à la chřest

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

LiviaKrausova

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 10 min bez doby chladnutí

25 min (15 min příprava + 10 min tepelná úprava, bez doby chladnutí)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 698 kJ /
645 kcal
Bílkoviny1,14 g
Tuky66,17 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 7 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy10,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Pórek očistíme, rozkrájíme podle velikosti kastrolu, svážeme do svazků, aby se nerozcupoval a uvaříme ve slané vodě. Necháme dobře odkapat a vychladit. Krok 2: Olej, ocet, pepř a sůl prošleháme vidličkou. Přidáme nakrájenou cibuli, co nejvíc nakrájené pažitky a petrželky a posekáme nadrobno tak, aby vznikla hustá omáčka. Když není pažitka ani zelená petrželka, přidáme jen cibuli. Krok 3: Pórky úhledně srovnáme na mísu, omáčku připravíme do omáčníku nebo skleněné misky a každý si na svém talíři pórek bohatě polije omáčkou. Je také možné pórek po uvaření nakrájet na menší kousky a smíchat s omáčkou, ale není to tak hezké. Krok 4: Podáváme s bílým chlebem.

TIP: Na co je dobrý pórek? Rozmanité využití oblíbené cibulové zeleniny v kuchyni

Zveřejněno 15. 9. 2022

Poznámka autorky LiviaKrausova

Z vody, ve které se pórek vařil, uděláme přidáním brambor, pepře, kousku másla a trošky smetany dobrou, lehkou polévku.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pórek à la chřest

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pYwPr

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pórek à la chřest

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pYwPr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
pórek, olej, ocet vinný, cibule, pažitka, pepř, sůl, chléb bílý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu