Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krkovička s kedlubnovým zelím

K nedělnímu obědu neodmyslitelně patří pokrm, který skvěle chutná a opravdu zasytí. Dobrou volbou je vepřová krkovička, která je krásně šťavnatá. Klasické zelí vyměňte za zelí z kedlubny, má jemnější chuť.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Lenka Škulinová Lenka Škulinová

Snadný

Doba přípravy 100 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 70 min

100 min (30 min příprava + 70 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 742 kJ /
1 850 kcal
Bílkoviny129,49 g
Tuky105,66 g
Vláknina20,62 g
Cholesterol 288 mg
Sodík 427 mg
Sůl1,31 g
Sacharidy87,43 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve připravíme maso. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Krkovičku očistíme, nakrájíme na silnější plátky, osolíme, opepříme, z obou stran též okmínujeme. Krok 2: V hlubší pánvi rozpálíme olej, na kterém zesklovatíme cibulku. Krok 3: Do pánve přidáme plátky krkovičky, podlijeme vývarem, přidáme bobkové listy, přiklopíme a necháme pomalu dusit. Maso můžeme občasně otočit či podlít vodou, pokud se vývar začíná vyvařovat. Krok 4: Jakmile je maso měkké, vyndáme ho na teplý talíř a omáčku zahustíme Maizenou. Vrátíme maso do pánve a necháme splynout chutě. Krok 5: Připravíme kedlubnové zelí. Kedlubny oloupeme, očistíme a nastrouháme na hrubém struhadle. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Krok 6: Cibuli necháme zesklovatět na rozpáleném oleji. Přidáme kedlubny, mírně podlijeme vodou a okořeníme kmínem. Necháme na mírné teplotě dusit, občas promícháme. Krok 7: Jakmile začne zelí měknout, zaprášíme je Maizenou a dodusíme ho do měkka. Dochutíme octem, solí a cukrem dle chuti. Krok 8: Pečenou krkovičku s kedlubnovým zelím můžeme podávat s kynutým knedlíkem.

Zveřejněno 26. 9. 2022

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krkovička s kedlubnovým zelím

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n5QjD

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krkovička s kedlubnovým zelím

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n5QjD

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

:-K Já toto jídlo připravuji méně dietně, nicméně recept je hezký a návodný. Chutnalo by mi:-)

Suroviny:
krkovice vepřová, cibule, sůl, pepř bílý mletý, kmín celý, bobkový list, škrob kukuřičný, vývar zeleninový, olej rostlinný, kedlubna, cibule, olej slunečnicový, škrob kukuřičný, cukr, kmín drcený, ocet vinný, sůl, voda

Přidat fotografie receptu